Україна вперше увійшла до десятки країн за кількістю мереж комп'ютерів, що поширюють спам

Поділитися
© Оксани Денисової, Українська правда
У п'ятірці українських міст за кількістю шкідливих програм лідирує Київ, далі за ним ідуть Львів, Одеса, Макіївка та Донецьк.

Україна у 2011 році піднялася на 7-ме місце у світі за кількістю спам-зомбі (мереж комп'ютерів, що поширюють спам), повідомив консультант з інформаційної безпеки американської компанії Symantec у Росії і СНД Олександр Суязов 11 травня на прес-конференції.

Під час заходу він подав щорічний звіт про загрози інтернет-безпеки, розроблений Symantec.

Згідно зі звітом, Україна вперше увійшла до десятки країн з найбільшою кількістю спам-зомбі, фішингу та мережевих атак, сказав Суязов.

В цілому, за його словами, Україна за рік піднялася з 31-го на 23-тє місце у світовому рейтингу за найбільшою кількістю інтернет-загроз.

У п'ятірці українських міст за кількістю шкідливих програм лідирує Київ, далі за ним ідуть Львів, Одеса, Макіївка та Донецьк.

На думку експертів Symantec, причин збільшення кількості шкідливого програмного забезпечення кілька. Зокрема, інструменти для атак стали більш доступними.

"Раніше, щоб здійснити атаку, потрібно було близько 100 тисяч доларів. Зараз це можна зробити і за 200 (доларів)", - зазначив Суязов.

Цим же, на його думку, можна пояснити і збільшення атак на компанії малого та середнього бізнесу, тоді як раніше атакам в основному піддавалися великі корпорації і державні структури. Зокрема, 1/5 частина всіх атак відбувається на сервери компаній з чисельністю персоналу до 250 осіб.

Найбільш ефективним засобом поширення шкідливого ПЗ, згідно з думкою фахівців антивірусної компанії, є поширення через веб-сайти. Примітно, що найбільше вірусів поширюється через сайти релігійної тематики. Експерти пояснюють це тим, що часто такі сайти зроблені непрофесійно і їм не приділяється багато уваги щодо IТ-безпеки.

Новою тенденцією минулого року Symantec називає збільшення розповсюдження вірусів через соціальні мережі, а також збільшення кількості шкідливого ПЗ для мобільних пристроїв.

За прогнозами компанії, у 2012 році стануть об'єктом атак комп'ютери з операційною системою MacOS (виробництва Apple), бо їхня кількість стала стрімко збільшуватися.

Компанія Symantec є одним зі світових лідерів у сфері рішень для забезпечення IТ-безпеки, зберігання даних і управління системами захисту інформації. !zn

Читайте також:

Україна потрапила до топ-20 головних спамерів світу

На території РФ зароджується найбільше «агресивного інтернет-трафіку»

Google, Yahoo!, Facebook, AOL і Microsoft об'єднають зусилля у боротьбі зі спамом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі