Українці стали рідше користуватися ПК, перевагу віддають смартфонам і нетбукам

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У порівнянні з минулим роком в Україні знизилося використання настільних комп'ютерів для доступу в інтернет: все більшим попитом користуються мобільні пристрої.

Згідно з даними щорічного дослідження Ericsson ConsumerLab, інтернет для українців став необхідністю - 70% населення великих міст країни мають доступ до мережі.

При цьому жителі України на 10-20% більше обмінюються різноманітною інформацією в мережі, ніж користувачі Західної Європи та США.

Так, за інформацією компанії, регулярно обмінюються повідомленнями та фото і оновлюють статуси в соціальних мережах 60% українських користувачів. У США та Німеччині цей показник дорівнює 41%, у Швеції - 47%.

Стаціонарні ПК залишаються основними пристроями для роботи в інтернеті, хоча цей показник стрімко знижується (від 83% у 2011 році до 72% у 2012). Все більшу роль відіграють ноутбуки (43%) і мобільні телефони (36%).

«Це говорить про прагнення користувачів до мобільності, бажання бути на зв'язку завжди і скрізь», - підкреслив старший консультант Ericsson ConsumerLab в Північній Європі та Центральній Азії Ерік Йоханнісон.

У той же час, відзначив він, порівняно невисока купівельна спроможність українців уповільнює проникнення ІКТ: за минулий рік в середньому кількість власників «розумних» пристроїв збільшилася лише на 5%.

Звіт складався на основі 505 інтерв'ю з респондентами 15-69 років, проведених у трьох містах: Київ, Львів та Донецьк. Така вибірка є репрезентативною для 4 млн людей усіх верств населення. Додатково проводилося опитування 1526 користувачів, які заходять в мережу мінімум раз на тиждень. !zn

Читайте також:

У коді Facebook виявлена ​​вразливість, яка розкриває дані користувачів

Вчені з'ясували, що інтернет-залежність закладена в генах

Влада Росії готується оголосити війну торрентам і безкоштовному контенту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі