В Apple відсудили майже 370 млн доларів за порушення патентів

Поділитися
© 1news.az
Техаський суд визнав Apple винною в незаконному використанні розробок компанії VirnetX, що дозволяють власникам комп'ютерів Mac, смартфонів iPhone, планшетів iPad і плеєрів iPod touch обмінюватися відеодзвінками.

Окружний суд у штаті Техас визнав Apple винною у порушенні патентів компанії VirnetX, повідомляє Bloomberg. Компанія Тіма Кука заплатить штраф у розмірі 368,2 мільйона доларів США, хоча спочатку VirnetX наполягала на компенсації у 708 мільйонів доларів.

VirnetX звинуватила Apple у порушенні чотирьох патентів. В патентах описуються аспекти технології VPN (virtual public network, віртуальна приватна мережа). За допомогою VPN можна об'єднати в закриту мережу комп'ютери, підключені до інтернету або до іншої мережі.

Розробки, описані у патентах, Apple задіяла усервісі FaceTime. Він дозволяє власникам комп'ютерів Mac, смартфонів iPhone, планшетів iPad і плеєрів iPod touch обмінюватися відеодзвінками. FaceTime запустили у 2010 році.

Компанія VirnetX заробляє продажем прав на інтелектуальну власність. У портфоліо компанії знаходяться більш сорока п'яти патентів. Угоди про ліцензування з VirnetX уклали, зокрема, виробник електроніки NEC і виробник телекомунікаційного обладнання Mitel.

У 2010 році VirnetX виграла суд у Microsoft, яку звинуватила у порушенні патентів. Тоді компанія Стіва Балмера заплатила двісті мільйонів доларів компенсації. VirnetX також судиться з Cisco і Avaya; рішення щодо цих розглядів поки не винесено. !zn

Читайте також:

Samsung продала у два рази більше смартфонів, ніж Apple

Apple програла Samsung битву в Європі

Компанію, що збирає техніку Apple, звинуватили в незаконному використанні праці дітей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі