У Facebook поширюється новий вірус

Поділитися
© football.ua
Новий вірус автоматично поширює повідомлення списку друзів у Facebook. Найбільш вразливі браузери - Firefox і Chrome.

Антивірусна лабораторія PandaLabs виявила новий вірус у соціальній мережі Facebook, який поширюється через відеофейк співачки Кеті Перрі та її колишнього чоловіка, актора Рассела Бренда.

Якщо користувач переходить за посиланням, він автоматично потрапляє на підроблену сторінку Facebook, де йому пропонується завантажити плагін для перегляду відео. Сторінка показує, як ніби більш 4000 осіб вже натиснули кнопку «Мені подобається» - цей прийом допомагає шахраям переконати вас у тому, що відео справжнє.

Якщо користувач намагається відтворити відео, вірус веде себе по-різному залежно від браузера. У випадку з Internet Explorer, він «видає» вікно перевірки віку для доступу до програми під назвою «X-Ray Scanner».

Потім, випереджаючи будь-які дії користувача, браузер перенаправляє його на типовий шахрайський сайт, де йому пропонується ввести свій номер телефону. Якщо користувач це зробить, то почне отримувати небажані повідомлення.

Але, що набагато серйозніше, вірус встановлює плагін для браузерів Firefox і Chrome і використовує його для зараження сторінок друзів користувача.

За словами Луїса Корронса, технічного директора PandaLabs, знову цікавість користувачів грає на руку кібершахраїв. Злочинці експлуатують інтерес людей до знаменитостей для зараження користувачів, які переходять за посиланням і, самі того не знаючи, завантажують вірус. Це призводить до того, що, по-перше, користувачі заражають свій власний комп'ютер, а по-друге, повідомлення автоматично розсилається всім друзям на Facebook. !zn

Читайте також

Хакери придумали, як відстежувати «недругів» у Facebook

Google, Yahoo!, Facebook, AOL і Microsoft об'єднають зусилля у боротьбі зі спамом

В інтернеті з'явилася соціальна мережа для людей мистецтва

Користувачі закликали до бойкоту Twitter через цензуру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі