У Грузії протестували безпілотник місцевого виробництва

Поділитися
У Грузії випробували безпілотний літальний апарат місцевого виробництва. На випробуваннях був присутній президент країни Михайло Саакашвілі, який заявив, що грузинські безпілотники стануть експортним продуктом для Грузії.

У Грузії випробували безпілотний літальний апарат місцевого виробництва. Нова безпілотна літальна система складається з літального апарату та наземного сегмента, її протестували у найскладніших кліматичних і рельєфних умовах, повідомляє міністерство оборони Грузії.

За даними міноборони Грузії, даний літальний апарат може використовуватися при виконанні складних бойових місій, а також для прикордонного патрулювання, радіотехнічної розвідки, повітряної фотозйомки, моніторингу стихійних лих, контролю та перевірки радіації.

«Це розвідувальний літак, який використовується, в принципі, як для піхотних частин, так і для артилерії. Його основна функція - розвідка на полі бою і передача координат», - сказав міністр оборони Грузії Бачо Ахалая.

Керування польотом здійснюється за допомогою комп'ютера, а зліт літального апарату проводиться за допомогою пневматичної катапульти. Творці безпілотника кажуть, що він може злетіти з будь-якого місця і приземлитися на будь-якому рельєфі. За повідомленням Міноборони, літальний апарат може використовуватися в будь-яких кліматичних умовах, у тому числі і при значних коливаннях температури. При приземленні літального апарату відкривається парашут і одночасно надувається подушка безпеки.

За словами грузинського президента Михайла Саакашвілі, це перший високотехнологічний грузинський продукт, повністю створений у Грузії.

«Перевага його в тому, що коли ти купуєш за кордоном, продавець може до кінця не дати технологію або, навпаки, поділитися технологією з противником. Цим ніхто ні з ким не зможе поділитися - це вже наше», - заявив Саакашвілі.

За його словами, грузинські безпілотники стануть експортним продуктом для Грузії.

«Головне, що це має більше значення з точки зору інтелектуального знання і розвитку технології», - заявив Саакашвілі.

Це вже третя презентація президентом грузинського військового виробництва за останні кілька місяців.

У березні, через тиждень після презентації грузинської бойової машини піхоти «Лазіка», Грузія випробувала реактивну систему залпового вогню. !zn

Читайте також:

НАТО хоче бачити Грузію членом альянсу

Росія знову відмовилася дати гарантії Грузії про ненапад


США будуть захищати територію Грузії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі