В Skype знайшли діру, яка дозволяє дізнатися IP-адреси користувачів

Поділитися
© University of Arizona
Користувачі популярного програмного забезпечення Skype ризикують видати власне географічне розташування, оскільки популярний сервіс телефонії дозволяє встановити IP-адресу конкретного користувача.

За словами фахівців з Політехнічного інституту при Нью-Йоркському університеті ця вразливість з точки зору безпеки є досить серйозною проломом у безпеці Skype.
Для перевірки свого спостереження група фахівців ініціювала близько 10 тис. відеодзвінків випадковим користувачам Skype, після чого було встановлено, що дані про користувача можна встановити навіть у тому випадку, якщо той не відповідає на виклик і встановлення зв'язку не відбувається. Фахівці кажуть, що серед переданих даних найбільшу загрозу представляє IP-адреса користувача. З'ясувавши IP-адресу конкретного користувача, хакер зможе вирахувати, де саме знаходиться цей користувач.
Нью-йоркські фахівці говорять, що при встановленні місця розташування користувача перед шахраями відкриваються значні можливості в шпигунстві і шантажу людей, що особливо актуально для різних знаменитих особистостей. Кіт Росс, професор інформатики з Нью-Йорка, каже, що повністю технічні подробиці уразливості їх група поки не буде оприлюднювати, але за його словами провести виявлення IP-адреси абонента Skype може «будь-який хакер рівня коледжу».
Росс каже, що з огляду на велику базу користувачів вразливість може мати особливу небезпеку. Крім того, нью-йоркські фахівці говорять, що теоретично схожим вразливостям можуть бути піддані й інші системи інтернет-телефонії, а також файлообмінні проекти.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі