Верховна Рада зобов'язала МВС створити контактну мережу для протидії кіберзлочинності

Поділитися
Верховна Рада України сьогодні, 21 вересня ухвалила закон, який передбачає створення та цілодобове функціонування контактної мережі для сприяння розкриттю кіберзлочинів.
Верховна Рада України сьогодні, 21 вересня ухвалила закон, який передбачає створення та цілодобове функціонування контактної мережі для сприяння розкриттю кіберзлочинів.Даним законом передбачено, що в Україні органом, на який покладаються повноваження щодо створення та функціонування цілодобової контактної мережі для надання термінової допомоги під час розслідування злочинів, пов'язаних із комп'ютерними системами і даними, переслідуванні осіб, які звинувачуються у скоєнні таких злочинів, а також збирання доказів у електронній формі, є Міністерство внутрішніх справ України. Окрім того, в законі зазначено, що цілодобовий контактний пункт із питань протидії кіберзлочинності буде створений на базі Міністерства внутрішніх справ у межах його штатної чисельності. "За" ухвалення Верховною Радою закону України «Про внесення змін до Закону України «Про ратифікацію Конвенції про кіберзлочинність» проголосували 249 із 413 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Конвенція про кіберзлочинність була підписана 23 листопада 2001 у Будапешті. Україна ратифікувала її 7 вересня 2005 року. Раніше про зростання рівня кібер-злочинності у банківському секторі України повідомляв Нацбанк. За інформацією відомства, аналіз виявлених випадків свідчив про те, що переважно вони пов'язані з навмисними протиправними діями співробітників банків, що мають доступ до інформаційних систем.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі