Відвідувати інтернет-магазини і релігійні сайти набагато небезпечніше, ніж порносайти

Поділитися
© Оксани Денисової, Українська правда
Блоги інтернет-користувачів посіли перше місце у списку найбільш небезпечних сайтів, де можна підхопити комп'ютерний вірус. Порносайти у рейтингу можливого зараження вірусами зайняли десяте місце.

Користувачі можуть з більшою часткою ймовірності підхопити комп'ютерний вірус, відвідавши сайт з релігійною або ідеологічною тематикою, ніж порнографічний ресурс. Про це йдеться в новій доповіді розробника ПЗ для захисту від інтернет-загроз.

За ступенем небезпеки веб-сайти з «дорослим» контентом не входять навіть до першої п'ятірки, займаючи лише десяте місце. У той же час, підкреслили експерти, число атак типу drive-by (коли ПК заражається при відвідуванні сторінок, що містять шкідливий код) з релігійних або ідеологічних сайтів у 2011 році зросло втричі.

Таку тенденцію аналітики пояснюють тим, що веб-сайти з «дорослим» контентом приносять своїм власникам дохід, тому для них не має сенсу заробляти по-іншому, заражаючи комп'ютери відвідувачів.

Перше місце у списку найбільш небезпечних сайтів зайняли блоги-19,8%. На другому місці - особисті сторінки (15,6%), на третьому - сайти про бізнес і економіку (10%). До п'ятірки увійшли інтернет-магазини (7,7%), а також онлайн-довідники і сайти про освіту (6,9%). Порносайти зайняли десяте місце з 2,4%. !zn

Читайте також:

Засновник Google Сергій Брін вважає Facebook і Apple небезпечними для відкритого інтернету


Небезпечні мережі всесвітньої павутини

Для порносайтів виділили спеціальний домен «.xxx»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі