У всіх версіях прошивки для iPhone виявленао ​​уразливість

Поділитися
© cultura.kh.ua
До запуску нової операційної системи iOS 6 залишилося всього кілька тижнів. Поки прошивка знаходиться на стадії бета-тестування, у розробників є час усунути уразливість, захистивши таким чином користувачів від фішингових атак.

Авторитетний хакер Pod2g, що спеціалізується на "джейлбреке" (офіційно Непідтримувана Apple операція, що дозволяє відкрити програмному забезпеченню повний доступ до файлової системи пристрою) iOS, розповів про виявлення уразливості у всіх версіях прошивки для iPhone. Зловмисники можуть скористатися "діркою", щоб обдурити користувачів смартфонів Apple за допомогою різних схем фішингу.

У порушенні безпеки винен спосіб, яким в iOS реалізована передача SMS-повідомлень. Як виявив хакер, SMS-платформа операційної системи замість того, щоб показувати безпосередньо номер, з якого було надіслано повідомлення, відображає адресу, на яку користувач призначив відправляти відповідь.

"У даній програмному середовищі є відділ, який називається UDH (Переспрямовувач користувальницької інформації). Ця система необов'язкова, але надає велику кількість просунутих функцій, з якими сумісні не всі мобільники. Одна з цих можливостей дозволяє змінювати адресу відповіді на своє повідомлення. Таким чином, якщо людина спробує відповісти на повідомлення, то він відправить SMS не на номер, з якого отримав його, а на той, який зазначений як адреса відповіді ", - пише Pod2g у своєму блозі.

Так як iOS показує саме адресу відповіді, а не реальний номер, з якого було надіслано повідомлення, шахраї можуть відправляти вам послання, прикидаючись, скажімо, банком. Варіанти шахрайства по цій схемі обмежені лише фантазією. Через це хакер не рекомендує ділитися важливою інформацією через iPhone по SMS. Крім того, не варто вірити підозрілим повідомленнями, навіть якщо вони відправлені зі знайомого вам номери.

До запуску нової операційної системи iOS 6 залишилося всього кілька тижнів. Поки прошивка знаходиться на стадії бета-тестування, у розробників є час усунути уразливість, захистивши таким чином користувачів від фішингових атак.

Як повідомлялося, презентація iPhone 5 відбудеться 12 вересня ц.р. Повідомляється, що новий iPhone буде мати більший екран і більш тонкий корпус. Вихід нового продукту від Apple, на думку експертів, може сприяти зростанню доходів компанії на 12% в поточному кварталі. !zn

Читайте також:

Apple представить нові моделі iPhone і iPad в серпні-вересні

Apple розглядає можливість створення власної мобільної мережі


Apple випустить свій перший телевізор

Apple зробить MacBook Pro ще тонше

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі