Windows 8 можна буде "освіжити" або "обнулити"

Поділитися
На додаток до традиційних параметрів запуску ОС - безпечного режиму, завантаження останньої вдалої конфігурації та режиму відладки - у "вісімці" з'явилося кілька нових. Вони допоможуть усунути несправність або виконати діагностику навіть недосвідченим користувачам, пише TechRepublic.

Microsoft ввела розширені параметри запуску в операційну систему Windows 8. У разі, якщо ОС почала працювати некоректно або перестала завантажуватися, користувачі тепер зможуть легко повернутися до вихідних налаштувань або перевстановити систему з нуля, натиснувши всього одну кнопку.

- Windows 8 буде завантажуватися за 8 секунд

На додаток до традиційних параметрів запуску "Вікон" - безпечного режиму (Safe Mode), завантаження останньої вдалої конфігурації (Last Known Good Configuration) і режиму відладки (Debugging Mode) - у "вісімці" з'явилося кілька нових. Вони допоможуть усунути несправність або виконати діагностику навіть недосвідченим користувачам, пише TechRepublic.

Перший новий параметр запуску - "Відновити" (Refresh) - проводить очищення системи. Він видаляє всі програми в режимі "класичного" робочого столу і виставляє налаштування ПК (мережа, драйвери тощо) за замовчуванням. Особисті папки та файли, персональні налаштування (тло, роздільна здатність екрану, паролі тощо), а також Metro-програми, встановлені з магазину Windows Store, при цьому залишаються недоторканими.

- Через кілька годин після офіційної презентації Windows 8, її піратська копія з'явилася в мережі

Ще одна нова кнопка - "Скинути" (Reset) - повертає ПК до заводських налаштувань. Іншими словами, якщо інакше "оживити" Windows 8 не вдалося, цей параметр призведе систему в первинний вигляд, видаливши всі програми та особисті дані. Вміст накопичувача можна стерти "швидко", або з форматуванням жорсткого диска. Останній варіант займе довше часу, проте відновити інформацію буде набагато складніше.

Крім цього, у Windows 8 з'явилися параметри запуску і для досвідчених користувачів. До прикладу, "Відновлення образу системи" (System Image Recovery) дозволяє "воскресити" ПК з копій резервних файлів, а "Налаштування запуску" (Startup Settings) - виконати діагностику пам'яті і налагодити систему в момент завантаження.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram


Користувачі зможуть встановити Windows 8, починаючи з 26 жовтня. Ця версія ОС стане першою з "віконного" сімейства, яку можна буде запускати практично на будь-яких апаратах - звичайних ПК, ноутбуках, а також на планшетах. !zn

Читайте також:

Microsoft почне продажі Windows 8 у кінці жовтня

Користувачам Windows 8 запропонують доплатити за мультимедійні функції

Microsoft припиняє підтримку Windows Vista і Office 2007

Microsoft презентувала Windows 8: без миші і клавіатури, без кнопки «Пуск»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі