Windows Phone 8 вийде в останньому кварталі 2012 року

Поділитися
© vido.com.ua
У Windows Phone 8 буде функція стиснення даних, як в Opera Mini, що дозволить прискорити завантаження сторінок і заощадити на витратах на мобільний інтернет. Windows Phone 8 вийде в останньому кварталі 2012 року.

Сайт PocketNow, присвячений мобільній електроніці, розкрив подробиці про нову мобільну операційну систему Microsoft, яка прийде на зміну Windows Phone 7.

Редактори сайту називають "операційку" Windows Phone 8, уточнюючи, що її кодовою назвою буде Apollo. Вона, на відміну від WP7, буде підтримувати пристрої з багатоядерними процесорами, а також чотири різних роздільних здатності екрану.

Апарати на WP8, імовірно, будуть мати чіпи NFC (за допомогою смартфона можна буде платити за товари і послуги), а також слоти для карт microSD.

Між Windows Phone 8 і Windows 8 буде багато подібного. Блогер Пол Тарротт (Paul Thurrott), незалежно від PocketNow опублікував розповідь про нову ОС, вказавши, що у двох систем буде спільне ядро. Зазначимо, що сучасна WP7 базується на ядрі Windows CE.

Тим не менше, програми, написані для WP7, можна буде запускати під WP8, пише Тарротт. Ймовірно також, що розробники програм для Windows 8 зможуть без труднощів "перенести" свої програми на WP8.

Windows Phone 8 буде постачатися разом з браузером Internet Explorer 10. PocketNow уточнює, що в ньому буде функція стиснення даних, як в Opera Mini, що дозволить прискорити завантаження сторінок і заощадити на витратах на мобільний інтернет. Крім цього, до складу ОС увійде утиліта Data Smart для контролю за трафіком.

Для синхронізації смартфона з ПК буде використовуватися не клієнт Zune PC, як у Windows Phone 7, а інша програма, назва якої поки невідома. Про програму Skype джерела дають суперечливу інформацію: PocketNow вважає, що її буде вбудовано у WP8, а Тарротт вважає, що вона вийде незалежно від ОС.

І сайт PocketNow, і Пол Тарротт отримали відомості про WP8 з одного і того ж відеоролика, записаного віце-президентом Microsoft Джо Бельфіором (Joe Belfiore). Ролик призначався для керівників Nokia; яким чином він потрапив у сторонні руки, незрозуміло. TechCrunch вказує, що Windows Phone 8 вийде в останньому кварталі 2012 року. !zn

Читайте також:

Microsoft презентувала Windows 8: без миші і клавіатури, без кнопки «Пуск»

Microsoft випустила велике оновлення для Windows Phone 7

Google, Yahoo!, Facebook, AOL і Microsoft об'єднають зусилля у боротьбі зі спамом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі