Японський суперкомп'ютер оновив рекорд швидкості обчислень

Поділитися
© newtechnology.net.ua
Створений японськими вченими суперкомп'ютер «K» поставив новий світовий рекорд швидкодії, досягши рівня 10,51 петафлопсів (квадрильйонів обчислень на секунду). Про це повідомили його розробники - державний науково-дослідний інститут Riken і компанія Fujitsu Ltd.

Нове досягнення «K», що займає верхній рядок у світовому рейтингу суперкомп'ютерів, буде представлено на міжнародній конференції у Сіетлі 12 листопада. Остаточне складання цього гіганта, що займає 864 приміщення і складається з 88 тис. восьмиядерних процесорів, завершилося тільки влітку цього року, але ще до завершення роботи він встановив попередній світовий рекорд швидкості обчислень - 8,16 петафлопсів.

Державний бюджет Японії передбачає фінансування розробки суперкомп'ютера в обсязі 112 млрд єн (1,43 млрд доларів за поточним курсом). Після приходу до влади в 2009 році Демократична партія Японії поставила питання про припинення її субсидування з держбюджету, але науковці переконали уряд не відмовлятися від підтримки проекту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі