Запуск приватного космічного корабля відкладено до листопада

Поділитися
© prezydent.pl
Старт приватного американського космічного корабля Dragon відкладено до початку листопада 2010 року. Раніше запуск планували здійснити 23 жовтня. Про це повідомляють місцеві спеціалізовані ЗМІ з посиланням на представників компанії SpaceX, яка є розробником корабля.
Старт приватного американського космічного корабля Dragon відкладено до початку листопада 2010 року. Раніше запуск планували здійснити 23 жовтня. Про це повідомляють місцеві спеціалізовані ЗМІ з посиланням на представників компанії SpaceX, яка є розробником корабля. Згідно з повідомленнями, причиною затримки є не технічні несправності, а необхідність виконати формальні процедури узгодження, які завжди проводять при запуску космічних апаратів. Доставити корабель на орбіту має ракета-носій Falcon-9, яка також була створена в компанії SpaceX. Вперше успішний запуск ракети-носія цієї серії було здійснено в червні 2010 року. Dragon - це безпілотний вантажний корабель, що може доставити на орбіту близько трьох тонн різного вантажу. В серпні 2010 року фахівці SpaceX провели останній тест корабля - космічну вантажівку скидали з висоти 4,2 кілометри, щоб перевірити її парашутні системи. Програма розвитку американської космонавтики припускає, що приватні космічні кораблі й ракети-носії стануть основним космічним транспортом після того, як буде завершено програму шатлів. В останнє космічний човник має відправитися до МКС у лютому 2011 року.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі