Засновник Google Сергій Брін вважає Facebook і Apple небезпечними для відкритого інтернету

Поділитися
© football.ua
Apple і Facebook намагаються поставити технології під свій тотальний контроль, блокуючи будь-які інновації з боку інших виробників, вважає один із засновників Google Сергій Брін.

В інтерв'ю британському виданню Guardian співзасновник Google Сергій Брін висловив точку зору, згідно з якою «відкритий» інтернет знаходиться в небезпеці, яку несуть дуже потужні сили, такі як Facebook і Apple.

«Я стурбований більше, ніж раніше... їхня сила страшна», - говорить він. В інтерв'ю виданню Брін відзначив декілька найбільш серйозних загроз, яких зазнає відкритий інтернет, зокрема репресивні урядові режими, які намагаються контролювати доступ до мережі, розважальна індустрія, яка намагається припинити появу будь-якого розважального контенту в мережі, а також постачальники популярних технологій, що намагаються контролювати весь простір, на який поширюються їхні технології. До останніх він відніс, зокрема, Apple і Facebook.

За його словами, Apple і Facebook намагаються поставити технології під свій тотальний контроль, блокуючи будь-які інновації з боку третіх сторін. Брін вважає, що Google спокійно ставилася до зростання і розвитку Facebook, тоді як якщо б Facebook з'явилася першою, то вона просто не дала б розвинутися Google.

«Працюючи з ними, ви повинні грати тільки за їхніми правилами, а вони досить жорсткі і обмежувальні. Принципи, відповідно до яких ми створювали наш пошуковик, були максимально відкритими. Як тільки ви отримуєте занадто багато рамок і правил, то вам стає складно нормально розвиватися», - говорить Брін.

Резюмуючи інтерв'ю, видання заявляє, що хоча у словах Бріна, очевидно, є раціональне зерно, для подібних заяв у шефа Google є свій інтерес. Очевидно, що він був би не проти, щоб дані, що циркулюють у Facebook і мережах Apple, були б доступні і для його пошуковика. Само собою, Google створила таку модель, при якій від відкритого інтернету ця компанія виграє більше за інших.

Говорячи про свої взаємини з конкурентами, зокрема з тими ж Apple і Facebook, глава Google заявив, що Google нейтрально ставиться до конкуренції, тоді як, наприклад, Facebook навмисно робить свої засоби несумісними з Google, а також штучно ускладнює перехід користувачів з Facebook в Google+.

Читайте також:

Кількість користувачів соцмережі Google+ перевищила 100 мільйонів

Google створив комп'ютеризовані окуляри, які замінять смартфони (відео)

Facebook створить власну пошукову систему

Internet Explorer вперше втратив світове лідерство серед інтернет-браузерів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі