ZAZ Forza буде збиратися на платформі Chery

Поділитися
Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАТ «ЗАЗ»), що входить до складу найбільшого українського оператора автомобільного ринку - корпорацію «УкрАВТО», планує із січня 2011 розпочати виробництво нового легкового автомобіля класу С на платформі китайської Chery, який отримав назву ZAZ Forza.

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАТ «ЗАЗ»), що входить до складу найбільшого українського оператора автомобільного ринку - корпорацію «УкрАВТО», планує із січня 2011 розпочати виробництво нового легкового автомобіля класу С на платформі китайської Chery, який отримав назву ZAZ Forza.

Як повідомив голова правління ЗАТ «ЗАЗ» Микола Євдокименко на прес-конференції у рамках відкриття «Столичного Автошоу-2010» у п'ятницю, 10 вересня, спочатку автомобіль планується виробляти для українського ринку, а після досягнення 50%-ної локалізації - постачати на експорт.

«Основним завданням цього проекту є створення автомобіля нового рівня для сучасних ринків, але за прийнятну вартість», - підкреслив Євдокименко.

Він уточнив, що автомобіль буде вироблятися з кузовами «седан» і «хетчбек» і оснащуватися двигуном обсягом 1,5 літра.

За словами Євдокименка, ціна автомобіля не перевищить 100 тисяч гривень.

Пілотну партію автомобілів планується провести у листопаді цього року.

Голова правління ЗАЗу поки не уточнив плани виробництва на наступний рік, проте відзначив, що для реалізації цього проекту на підприємстві створені потужності з виробництва 35 тисяч автомобілів ZAZ Forza.

Голова правління також додав, що на ЗАЗі, зокрема, будуть проводитися великі штампування, пластмасові деталі, сидіння, вихлопні системи для ZAZ Forza і додав, що ЗАЗ готовий співпрацювати з виробниками автокомпонентів.

Як повідомлялося, ЗАЗ у серпні 2010 року випустив 3581 автомобіль, що на 24,2% менше, ніж у серпні 2009 року. Експорт склав 1383 автомобілі, що на 40% нижче за показник серпня 2009 року. У порівнянні з липнем цього року виробництво у серпні знизилося на 21,8%.

У цілому за січень-серпень цього року ЗАЗ випустив 24,11 тисячі автомобілів, що на 33,7% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Експорт за цей час скоротився на 16,4% - до 12,01 тисячі.

ЗАЗ у даний час випускає легкові автомобілі ЗАЗ, Lanos, ВАЗ, Chevrolet, вантажні автомобілі ТАТА, JAC, автобуси малого класу I-VAN, запасні частини для автомобілів і експортує їх до Росії, Єгипту, Вірменії, Білорусії, Грузії, Азербайджану, Сирії, Індонезії, Албанії.

У поточному році завод спочатку запланував зростання виробництва на 7,6% - до 50 тисяч, з яких близько половини було заплановано поставити на експорт.

ЗАЗ у 2009 році скоротив випуск автотранспортних засобів у 5,6 раза у порівнянні з 2008 роком - до 46,18 тисячі одиниць.

АТ «УкрАВТО» зареєстровано у 1992 році. Корпорація володіє контрольним пакетом акцій ЗАТ «Запорізький автомобільний завод» (ЗАЗ), а також польського автозаводу Fabrykа Samochodow Osobowych. До структури корпорації входить більше 400 автосервісних підприємств у всіх містах України, дистриб'юторські і дилерські компанії провідних автомобільних брендів, а також мережа автозаправних комплексів.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі