Євросоюз дуже стурбований відсутністю результатів виборів в Україні

Поділитися
Євросоюз взяв до відома рішення ЦВК про неможливість установити результати в ряді одномандатних округів України і наполягає, що "не може бути ніякого заспокоєння" щодо виборчих маніпуляцій і всі випадки мають бути розслідувані.
Європейський Союз дуже занепокоєний відсутністю остаточних результатів парламентських виборів в Україні.
Про це заявила прес-секретар Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Майя Кощанчич на брифінгу у вівторок, 6 листопада.
"У принципі, я можу сказати, що ми дуже стурбовані, що вже більше тижня після виборів все ще неможливо оголосити остаточні результати", - сказала вона.
Прес-секретар Верховного представника підкреслила, що Євросоюз взяв до відома рішення Центральної виборчої комісії України про неможливість встановлення результатів у ряді одномандатних округів, і закликав уряд і опозицію "звернутися до цього питання".
"Ми також взяли до відома повідомлення із звинуваченнями у виборчих маніпуляціях у цих округах. Що повинно бути чітко: не може бути ніякого заспокоєння щодо виборчих недоліків. І ми закликаємо всі українські інституції відстежити всі виборчі скарги", - сказала М.Кощанчич.
За її словами, Євросоюз продовжує уважно стежити за ситуацією і буде діяти відповідно до подальшого розвитку подій.
Як сказала прес-секретар Верховного представника, ЄС також усе ще сподівається, що питання майбутнього у відносинах з Україною буде обговорено на засіданні Ради закордонних справ ЄС 19 листопада.
Нагадаємо, у вівторок, 6 листопада, Верховна Рада своєю постановою рекомендувала Центральній виборчій комісії (ЦВК) призначити повторні вибори в п'яти одномандатих округах - № 94, 132, 194, 197, 223.
У свою чергу, Об'єднана опозиція «Батьківщина» заявила, що не визнає результати виборів, поки опозиційним кандидатам не повернуть «вкрадені мандати».
Вибори народних депутатів пройшли в Україні 28 жовтня. Вибори пройшли за змішаною системою: 225 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 225 - за мажоритарними округами. В даний час до ЦВК в електронному вигляді надійшло 99,95% протоколів за партійними списками і 99,62% - по одномандатних округах. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі