Генпрокуратура порушила п'ять кримінальних справ щодо порушень на виборах

Поділитися
© press.org.ua
Генпрокуратура тільки у п'яти випадках побачила підстави для порушення кримінальних справ щодо порушень на виборах, у той час як подані 94 скарги. 18 скарг ще під питанням, решта - після перевірок не підтвердилися.

До Генеральної прокуратури України надійшли 94 звернення, що стосуються порушень на виборах. З них п'ять були підтверджені. Як повідомили у ГПУ, за всіма п'ятьма випадками порушені кримінальні справи.

При цьому у трьох кримінальних справах (АР Крим, Луганська область) досудове слідство було завершено у стислі терміни. Кримінальні справи з обвинувальними висновками вже направлені до суду для розгляду по суті.

"В даний час завершується перевірка ще 18 заяв і повідомлень цієї категорії. За їхніми результатами буде прийнято рішення відповідно до закону. Решта звернень за результатами виїзду на місце правоохоронців, перевірок і відбору свідчень - не підтвердилися", - говоритися в повідомленні прес-служби ГПУ.

- Опозиція пригрозила влаштувати перевибори в Раду, якщо влада не припинить фальсифікації


Від Центральної виборчої комісії надійшло 16 звернень про підкуп виборців, однак за результатами перевірки у 12 випадках доводи не підтвердилися, ще 4 звернення перевіряються.

У відомстві підкреслили, що органи прокуратури проводили перевірки, незважаючи на те, що в окремих зверненнях не було наведено жодних даних щодо місця і учасників подій. !zn

Читайте також:

Азаров впевнений, що вибори всі вважають сфальсифікованими лише тому, що Партія регіонів виграла

У новій Раді створять слідчу комісію з фальсифікацій на виборах

Опозиціонер Корнацький розповів, як влада сфальсифікувала результати на його окрузі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі