Голова ЦВК повідомив, що вибори проходять у штатному режимі

Поділитися
За 2,5 години виборчого процесу з різних причин у країні не відкрилося більше 10 дільниць. За словами голови Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала у виборчому процесі задіяно до 25 млн громадян України в якості кандидатів, членів комісій, спостерігачів, що свідчить про складність цього процесу.

Вибори в Україні відбуваються «штатно», заявив голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал.

«Складається враження, що за 2-2,5 години виборчого процесу... він проходить штатно», - заявив В.Шаповал на брифінгу в неділю у ЦВК.

Він зазначив, що станом на 10:30 не відкрилося не більше 10 дільниць у країні.

При цьому Шаповал не виключив, що за час проведення брифінгу ці дільниці розпочали роботу.

За його словами, в більшості випадків невідкриття дільниць могло бути пов'язано з тим, що на окремих дільницях були неправильно проставлені штампи «Вибув».

Шаповал повідомив, що в цілому штампи «Вибув» були неправильно використані у 55 округах. Однак, підкреслив він, ЦВК у суботу виправив цю ситуацію, передрукувавши бюлетені і розіслав їх у регіони між 22:00 і 23:00 у суботу.

За його словами така помилка була зроблена не тільки щодо ВО «Свобода», а й низки кандидатів-мажоритарників.

Шаповал відкинув звинувачення ВО «Свобода» на адресу ЦВК у намірах комісії фальсифікувати вибори, назвавши це «абсолютною нісенітницею».

Він також повідомив, що за даними ЦВК не обійшлося і без трагічних випадків.

Так, у 115 окрузі на одній з дільниць помер виборець 1941 року народження. Попередній діагноз - відрив тромбу.

Крім того, у 164 окрузі голова однієї з дільничних виборчих комісій був затриманий членами комісії при спробі винести за межі дільниці 4 протоколи, печатку комісії та штамп «вибув». За даним інцидентом проводиться розслідування.

Крім цього, у 218 окрузі (Київ) на одній з дільниць сталася 45-хвилинна затримка з відкриттям у зв'язку з тим, що при вийманні пачки бюлетенів із сейфу прорвалася упаковка, і члени комісії перераховували бюлетені в цій пачці.

В цілому за словами голови ЦВК, у виборчому процесі задіяно до 25 млн громадян України в якості кандидатів, членів комісій, спостерігачів, що свідчить про складність цього процесу.

Нагадаємо, 28 жовтня в Україні проходять вибори народних депутатів України, які вперше з 2002 року проводяться за змішаною системою - 225 народних депутатів обираються за партійними списками і 225 - в одномандатних виборчих округах.

Востанннє вибори до парламенту за змішаною системою проводилися у 2002 році, і прохідний бар'єр тоді становив 3%.

Всього ЦВК України зареєструвала списки кандидатів від 21 партії. У мажоритарних округах балотується 2653 кандидати, в тому числі 1502 висунутих партіями і 1151 самовисуванець.

За виборами спостерігає кілька представників ЦВК Росії, в тому числі глава відомства Володимир Чуров. Член Центрвиборчкому Олег Лавров здійснює спостереження за голосуванням на виборчих дільницях у Криму !zn

Читайте також:

Янукович упевнений, що вибори посприяють єднанню і розвитку країни


В Україні стартувало голосування на парламентських виборах

Тимошенко закликала виборців голосувати за опозицію: Ви ж не самогубці!

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі