Канадські спостерігачі відмовилися визнати вибори в Україні «повністю чесними»

Поділитися
Вибори до Верховної Ради не повністю відповідають міжнародним стандартам у певних важливих аспектах. Канадські спостерігачі вважають, що визнати вибори повністю чесними не можна.

Парламентські вибори в Україні, які відбулися 28 жовтня, супроводжувалися низкою порушень у багатьох регіонах, що не дозволяє назвати вибори повністю чесними. Про це йдеться в попередньому звіті місії Канади.

Як зазначила голова місії, сенатор Рейнел Андрейчук, спостерігачі місії Канади все ще знаходяться на місцях, спостерігаючи за важливим процесом підрахунку голосів після закриття виборчих дільниць, тому місія ще очікує значний масив інформації, без якої важко зробити остаточні висновки.

«Базуючись на даних спостереження, які ми маємо, ми можемо заявити, що хід виборів 28 жовтня супроводжувався певними недоліками в багатьох регіонах, що не дозволяє назвати вибори повністю чесними. Ці недоліки, за своєю суттю, не є обов'язково перешкодою вільному, чесному і демократичному волевиявленню українського народу. Тим не менш, обставини, за яких проходила ця виборча кампанія, підкреслюють те, що день виборів - це лише частина великого процесу, який включає юридичні та структурні чинники, що є також важливими для справедливих виборів», - сказала Андрейчук.

«Сумарний ефект різних факторів у більш широкому виборчому процесі наштовхнув нашу місію до думки, що парламентські вибори в Україні не повністю відповідають міжнародним стандартам у певних важливих аспектах, на які варто звернути увагу і виправити», - зазначила сенатор. !zn

Читайте також:

В ОБСЄ заявили, що «ці вибори свідчать про згортання демократії в Україні»

Президент Європарламенту дав негативну оцінку виборам в Україні


У «Батьківщині» впевнені, що вибори були нечесними і несправедливими


Польські парламентарі не змогли дати позитивну оцінку виборам в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі