Ківалов підрахував, що вибори були чесними на 99%

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Регіонал Ківалов, який очолював ЦВК при фальсифікації президентських виборів 2004 року, впевнений, що нинішні вибори пройшли на 99% чесно, а проблеми були тільки на п'яти мажоритарних округах. Пропонує якнайшвидше затвердити результати.

Проблеми, пов'язані з виборчим процесом в Україні, стосуються тільки 1% округів, в інших 99% легітимність парламентських виборів не викликає сумніву. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань правосуддя регіонал Сергій Ківалов.

«Не можна ігнорувати той факт, що основні порушення, які викликали резонанс в Україні і негативні коментарі за кордоном, так чи інакше локалізовані в 5 одномандатних виборчих округах: № 94, № 132, № 194, № 197 і № 223. У цих округах 760 000 виборців, і їхні виборчі права повинні обов'язково бути забезпечені», - повідомив депутат.

Разом з тим, відзначає Ківалов, у решті 220 мажоритарних округів і загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі проголосували більше 20 мільйонів осіб. До їхнього голосування і підрахунку їхніх голосів немає таких претензій. «І той не демократ, хто скаже, що виборчими правами цих громадян потрібно пожертвувати», - цитує Ківалова прес-служба Партії регіонів.

«Українська ЦВК своєю постановою визнала неможливим встановити результати у 5 округах тільки в частині кандидатів-мажоритарників. Це не стосується пропорційних, у загальнодержавному окрузі, де ЦВК вже встановила результати по всій країні», - заявив Ківалов.

Регіонал також повідомив, що «в будь-якому випадку, не пізніше понеділка, 12 листопада, ЦВК зобов'язана встановити остаточні результати виборів у єдиному багатомандатному окрузі (пропорційному) і в 220 одномандатних (мажоритарних) округах, на основі чого оголосити обраними 445 народних депутатів. Щоб парламент нового скликання безперешкодно почав свою роботу». !zn

Читайте також:

Янукович дав державну премію Ківалову

В округах Ківалова і Ландіка кандидати масово знімаються з реєстрації

Ківалов задоволений, що журналісти тепер вже не зможуть його безкарно обмовити

Європейський чиновник звинуватив Ківалова у спотворенні своїх слів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі