Кличко попросив європейців ввести санкції проти фальсифікаторів виборів

Поділитися
Кличко попросив європейців ввести санкції проти фальсифікаторів виборів © klichko.org
Проти фальсифікаторів виборів необхідно ввести персональні санкції, заявив Кличко. Його партія вимагає від української влади визнати перемогу опозиційних кандидатів в 13 округах.

Партія «УДАР» звертається до європейських колег з проханням застосувати персональні санкції як до організаторів, так і до безпосередніх виконавців фальсифікацій на парламентських виборах в Україні. Про це заявив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле у Берліні.

«Українські виборці показали свою громадянську позицію і не тільки підтримали опозиційні сили, але й виступили з протестом проти спроб фальсифікації виборів. Однак влада не зробила з цього адекватних висновків», - цитує Кличка прес-служба партії.

«Ця кампанія була як ніколи брудною, з використанням адміністративного ресурсу і бюджетних коштів для підтримки кандидатів від влади. А на етапі підрахунку голосів влада вдалася до численних порушень і цинічних фальсифікацій, які спотворили результат волевиявлення громадян», - підкреслив лідер «УДАРу». Тому партія вимагає від української влади визнати перемогу опозиційних кандидатів в 13 округах, порушити кримінальні справи за фактами фальсифікації виборчих документів у низці округів проти голів та членів виборчих комісій та суддів, причетних до фальсифікацій.

Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле зазначив, що в Європі стурбовані тими процесами, які відбуваються в Україні, оскільки зацікавлені в політичній та економічній стабільності України, як однієї з найбільших країн в Європі та держави на кордонах з Євросоюзом. Сьогодні і Німеччина і Європейський Союз, за ​​словами міністра, вболівають за те, щоб Україна йшла демократичним шляхом розвитку.

Нагадаємо, що Об'єднана опозиція «Батьківщина» оприлюднила список фальсифікаторів виборів з 53 прізвищ на чолі з президентом Віктором Януковичем, закликавши світову спільноту застосувати до них персональні санкції. !zn

Читайте також:

Об'єднана опозиція оголосила список фальсифікаторів виборів на чолі з Януковичем


Яценюк оголосив про консультації серед опозиції зі складання депутатських мандатів

Ківалов підрахував, що вибори були чесними на 99%


ЦВК прийняла оригінали протоколів з усіх 225 мажоритарних округів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі