Міжнародні спостерігачі назвали найпоширеніші види порушень на цих виборах

Поділитися
Місія міжнародних спостерігачів CIS-EMO вважає, що на нинішніх парламентських виборах основними видами порушень під час голосування були «каруселі», незаконна агітація і спроби підкупу.

У місії міжнародних спостерігачів за виборами до Верховної Ради CIS-EMO відзначають три основних види порушень у день голосування: так звані «каруселі», незаконна агітація і спроби підкупу.

«Каруселі» помічені в Києві та Київській області, агітація в день голосування, спроби підкупу - це три основні порушення», - заявив представник місії Олексій Кочетков.

За його словами, ці порушення зафіксовані в Київській, Сумській, Вінницькій Херсонській областях та Полтаві.

Раніше спостерігачі від Європейського парламенту заявляли, що вибори в Україні проходять чесно і прозоро. Європарламентарій Ніколас Гріффін відзначив, що були виявлені деякі недоліки під час голосування, однак вони незначні і не повинні в цілому вплинути на виборчий процес.

Нагадаємо, 28 жовтня в Україні проходять вибори народних депутатів України, які вперше з 2002 року проводяться за змішаною системою - 225 народних депутатів обираються за партійними списками і 225 - в одномандатних виборчих округах.

В останній раз вибори до парламенту за змішаною системою проводилися в 2002 році, і прохідний бар'єр тоді становив 3%.

Всього ЦВК України зареєструвала списки кандидатів від 21 партії. У мажоритарних округах балотується 2653 кандидати, в тому числі 1502 висунутих партіями і 1151 самовисуванця.

За виборами спостерігає кілька представників ЦВК Росії, зокрема глава відомства Володимир Чуров. Член Центрвиборчкому Олег Лавров здійснює спостереження за голосуванням на виборчих дільницях у Криму.

Станом на 16:00 на парламентських виборах в Україні середня явка на виборчих дільницях склала 41,44%.

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко прогнозує, що явка виборців на парламентських виборах буде не більше 60%. За його словами, найбільш високий показник голосування був вранці. !zn

Читайте також:

У КВУ вважають, що явка на парламентських виборах буде не менше 60%

Опозиція нарахувала на виборах тисяч порушень, регіонали - жодного

ЦВК: Середня явка виборців станом на 16:00 перевищила 40%

Майже мільйон українців проголосують вдома

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі