На окрузі Губського під всіма приводами гальмують передачу до ЦВК даних про перемогу кандидата від «Батьківщини»

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Паралельний підрахунок голосів, що ґрунтується на переданих у штаб «Батьківщини» протоколах з мокрими печатками з 143-х з 146-ти дільниць одномандатного округу №197, показує, що впевнено перемагає опозиційний кандидат Леонід Даценко. Водночас окружна виборча комісія з 120 протоколів, які привозили з дільниць, передала в ЦВК тільки шість, решта - повертає назад під різними приводами.

Лідери Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко і Микола Томенко терміново виїхали до Канева (Черкаська обл.), щоб встановити, чому дані, які надходять до окружної комісії № 197 округу (Канів) з дільниць, не потрапляють у ЦВК.

197-й округ Черкаської обл., на якому балотується провладний кандидат Богдан Губський, залишається єдиним, де в ЦВК передано тільки 10% даних. Для порівняння, на переважній більшості округів вже оброблено мінімум 35-40% даних, а на деяких навіть по 80-100%.

«Унікальна ОВК, яка в 01:00 ночі передала в Центрвиборчком три протоколи, що містять волевиявлення дев'яноста виборців. Вони ж були розміщені на сайті ЦВК, і за ними ЗМІ зробили висновок, що на окрузі з великим відривом лідирує Губський. Однак з ночі передача даних у ЦВК з ОВК припинилася взагалі. Комп'ютерник, що передає дані, взагалі пішов зі свого робочого місця і повернувся лише о 14 годині дня, після повідомлення про те, що ми з Миколою Томенком вирушили на округ розібратися з ситуацією», - повідомив ZN.UA Анатолій Гриценко.

Штаб «Батьківщини» в рамках паралельного підрахунку зібрав 143 з 146 «мокрих» протоколів. Вони свідчать про перемогу кандидата від «Батьківщини» Леоніда Даценка. Відрив від Губського - 4922 голоси.

«На місці ми встановили, що 120 дільничних комісій привозили в ОВК свої протоколи. Однак практично всі були загорнуті і не передані в ЦВК. Під різними приводами - «кома не там», «нуль не так написаний» тощо. В результаті люди змушені повертатися переписувати протоколи, під дощем збирати знову всі підписи - і це після безсонної ночі, під дощем. Поки, в тих протоколах, які повертаються, цифри не змінені. Але і з їх передачею в ЦВК окружна комісія не поспішає. Тобто можна зробити висновок, що людей просто хочуть «взяти змором», - заявив Гриценко.

На питання до ОВК, чому вони не передають у ЦВК протоколи, які привозять з дільничних комісій, всі присутні «опускають очі». При цьому офіцер СБУ взагалі не хотів пускати народних депутатів у кімнату, звідки передаються дані в ЦВК (нагадаємо, що людина, в чиї обов'язки входить передача даних, взагалі була відсутня на своєму місці і вийшла на роботу тільки о другій годині дня).

«Ми попередили членів ОВК про відповідальність, яку вони нестимуть як у випадку спотворення, таки в разі затягування передачі даних в ЦВК з ОВК», - додав опозиціонер.

Як відомо, Богдан Губський був виключений з партії «БЮТ-Батьківщина» «за співпрацю з владою». !zn

Читайте також:

«Батьківщина» оголосила результати паралельного підрахунку голосів

Як голосувала Україна: результати усіх екзит-полів

Регіонали взяли майже всі округи в Донецькій та Дніпропетровській областях


У Харківській області в мажоритарних округах тотально лідирують регіонали

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі