Російські спостерігачі впевнені, що підкуп виборців не вплине на результат виборів

Поділитися
Спостерігачі з міжнародної організації за виборами впевнені, що гроші та продуктові пайки, які виборці отримують від кандидатів у депутати, не впливають на результат виборів тому, що у день виборів свій голос українці можуть віддати зовсім за іншого кандидата.

Представники міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS-EMO вважають, що підкуп виборців практично не впливає на кінцевий результат виборів. Про це повідомили в Інформаційному департаменті CIS-EMO.

За їхніми даними, місія отримала інформацію про деякі факти непрямого підкупу виборців у Києві та Луганську.

Зокрема, представники виборчого штабу "УДАРу" звинуватили самовисуванця за київським округом № 219, депутата Київської міської ради, члена фракції "Громадський актив Києва" Олександра Пабата в тому, що його представники пропонують в обмін на голос в підтримку кандидата 400 грн. З цих грошей 150 грн громадянам пропонують отримати відразу, а ще 250 грн обіцяють надати після голосування в обмін на його документоване підтвердження.

19 жовтня у Луганську, зазначають спостерігачі, головою міського комітету із захисту місцевого самоврядування Василем Сердюковим і його співробітниками було зафіксовано, що представники кандидата в народні депутати по округу № 104 Ігоря Мартиненкова роздавали продуктові набори жителям кварталу.

"Ми все частіше фіксуємо факти спроб непрямого підкупу виборців у рамках нинішньої передвиборчої кампанії", - зазначив координатор CIS-EMO Дмитро Єфімов.

Він підкреслив, що дані факти є порушенням виборчого законодавства. У той же час він упевнений, що питання про те, наскільки роздача грошей або продуктових наборів впливає на кінцевий вибір громадян, залишається відкритим.

«Виборцю не складе труднощів, що називається, покормитися з рук декількох кандидатів-конкурентів, а потім, в день голосування, зробити свій власний вибір, що називається, не шлунком, а серцем. Таким чином, на кінцевий підсумок виборів такі порушення практично не впливають», - сказав Єфимов. !zn

Читайте також:

Спостерігачі викрили сина Азарова в підкупі виборців і незаконній агітації

У Хмельницькій області заступник губернатора попросив голосувати за регіоналів: Вам що, шкода? (ВІДЕО)

Кандидати в депутати пропонують за голоси виборців від 50 до 500 гривень

Кандидати в народні депутати агітують на весіллях і з броньовика (ФОТО)

У Криму кандидат від Партії регіонів роздав першокласникам букварі зі своїми цитатами (ФОТО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі