Об'єднана опозиція оголосила список фальсифікаторів виборів на чолі з Януковичем

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українська опозиція закликала міжнародне співтовариство ввести персональні санкції проти фальсифікаторів виборів: заарештувати їх рахунки і нерухомість за кордоном, відмовити в наданні персональних віз цим чиновникам і членам їх сімей.
Об'єднана опозиція «Батьківщина» склала попередній список чиновників, винних у фальсифікації парламентських виборів, який складається з 53 прізвищ.
Як зазначається у зверненні «Батьківщина», всі «фальсифікації проводяться за особистою вказівкою Януковича, але в кожного злочину є конкретні прізвище та ім'я».
Список очолюють президент України Віктор Янукович, генеральний прокурор Віктор Пшонка та міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. Також у ньому є глави кількох облдержадміністрацій та судді.
У «Батьківщині» наголошують, що «з самого свого початку парламентські вибори були нечесними і недемократичними, оскільки від участі в них за особистою вказівкою Януковича були відсторонені лідери опозиції Юлія Тимошенко та Юрій Луценко».
«Ці парламентські вибори увійдуть не тільки в історію нашої країни, але і в історію всього світу як приклад грубої і безпрецедентної фальсифікації їх результатів на користь влади», - йдеться в заяві «Батьківщини».
В Об'єднаній опозиції також відзначають, йдеться не тільки про так звані проблемні округи. «Масштабні фальсифікації на користь влади відбуваються по всій Україні, на всіх 225 виборчих округах: через майже тиждень після виборів Центральна виборча комісія досі не завершила підрахунок голосів за партійними списками, намагаючись штучно завищити результати Партії регіонів у багатомандатному окрузі».
«Ми закликаємо міжнародне співтовариство ввести персональні санкції проти фальсифікаторів: заарештувати їх рахунки і нерухомість за кордоном, відмовити в наданні персональних віз цим чиновникам і членам їх сімей», - йдеться у зверненні. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі