Опозиція не визнає результати виборів і вважає, що в неї вкрали голоси

Поділитися
Об'єднана опозиція не згодна з результатами парламентських виборів в деяких одномандатних округах і звинувачує Центральну виборчу комісію в крадіжці голосів опозиційних кандидатів.

Об'єднана опозиція "Батьківщина" звинувачує членів ЦВК у "легалізації крадіжки голосів виборців" на деяких округах.

"Ми ніколи не визнаємо таке рішення ЦВК і вважаємо цих осіб не народними обранцями, а кримінальниками. Ми зробимо все можливе, щоб ці громадяни не прийняли присягу народного депутата, і переконані, що Верховна Рада, яка склалася таким чином, не буде легітимною", - йдеться в заяві опозиції.

У заяві наголошується, що 11 листопада ЦВК визнав переможцем по виборчому округу № 11 Олександра Домбровського, а по виборчому округу № 14 - Віктора Жеребнюка. "Тим самим ЦВК, вірніше ті члени комісії, які голосували за це ганебне антизаконне рішення, стали співучасниками кримінального злочину, яким легітимізувати крадіжка голосів виборців на цих округах", - відзначили в опозиції.

Автори заяви підкреслили, що первинний підрахунок голосів і протоколи з мокрими печатками показали переконливу перемогу кандидатів від опозиції Наталії Солейко по 11 округу, а Івана Мельничука по 14 округу.

"Однак внаслідок цинічних і грубих фальсифікацій, псування бюлетенів опозиційних кандидатів особами кримінальної зовнішності, дій міліції, які допомагали цим особам, несправедливих і замовних рішень судів на користь владних кандидатів, народними депутатами були визнані Домбровський і Жеребнюк - особи, які не отримали мандат у чесній боротьбі, а кажучи простими словами - вкрали його", - йдеться в заяві.

Опозиція залишає за собою право на всі засоби протесту і дії, які будуть спрямовані на захист прав кандидатів Н.Солейко і І.Мельнічука, на відновлення демократії і справедливості в країні.

Раніше повідомлялося про те, що на засіданні ЦВК затвердила протоколи про визнання обраними народних депутатів в останніх 34 одномандатних округах. !zn

Читайте також:

ЦВК завершила підведення підсумків парламентських виборів

«Батьківщина» добиватиметься дострокових виборів Тернопільської облради

Опозиція пообіцяла провести «розбір польотів» у своїх рядах

ЦВК оприлюднив остаточні дані за партійними списками

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі