Опозиція отримає більше 120 місць у Раді за партійними списками

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Найбільше опозиція набрала згідно з Національним екзит-полом - 127 місць, найменше їй дають результати R&B - 117, а в середньому по п'яти дослідженням опозиція може зайняти за партійними списками 122 місця, а Партія регіонів і Компартія - 101.

Опозиційні партії «Батьківщина», «УДАР» і «Свобода» спільно отримують від 117 до 127 місць у новій Верховній Раді за партійними списками. Такі результати п'яти екзит-полів, оголошених за підсумками парламентських виборів.

Найбільше опозиція набрала згідно з Національним екзит-полом - 127 місць, найменше їй дають результати R&B - 117, а в середньому по п'яти дослідженням опозиція може зайняти за партійними списками 122 місця, а Партія регіонів і Компартія - 101.

Найбільше Партія регіонів взяла в екзит-полах R&B і «Соціального моніторингу» - 77 місць, найменше - в Національному та служби «Рейтинг» - 69.

Результати «Батьківщини» коливаються від 56 до 60 місць, «УДАР» - від 32 до 37 місць, Компартії - від 28 до 32 і ВО «Свобода» - від 27 до 31.

- Як голосувала Україна: результати усіх екзит-полів


Згідно з даними екзит-полів, всі інші партії на цих виборах сумарно набрали дуже небагато: від 9,7% за даними «Рейтингу» до 6,3% за даними «Соціального моніторингу», а в середньому - 7,7%.

Без урахування «премії» за рахунок партій, що
не пройшли прохідний бар'єр, три опозиційні партії в середньому сумарно набрали, згідно з даними п'яти екзит-полів, 50,2% голосів.

Як повідомлялося, ці парламентські вибори знову проводяться за змішаною системою, коли 225 місць у Раді розігруються за партійними списками, а ще 225 - за мажоритарними округами. Результати екзит-полів показують, що остаточний розподіл місць у парламенті між опозицією з одного боку та Партією регіонів і Компартією - з іншого буде визначено за результатами виборів у мажоритарних округах.

Один з лідерів Партії регіонів, віце-прем'єр Сергій Тігіпко вже заявив, що з урахуванням виборів у мажоритарних округах Партія регіонів самостійно зможе сформувати більшість. З урахуванням результатів екзит-полів для цього у фракцію Партії регіонів має ввійти як мінімум 149-157 мажоритарних депутатів, або 66-70% від їх загальної кількості. !zn

Читайте також:

Прорив Тягнибока: за даними екзит-полів «Свобода» проходить у Раду, випереджаючи комуністів

Більшість мажоритарників пройдуть у Раду від Партії регіонів, - екзит-пол


Кличко хоче об'єднатися з «Батьківщиною» і «Свободою» у новій Раді. У Тягнибока є одна умова


Партія Кличка «УДАР» стала «золотою акцією» Верховної Ради

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі