Майже мільйон українців проголосують вдома

Поділитися
Майже мільйон українців проголосують вдома © serebryakoff.com
Згідно з даними Центральної виборчої комісії, більш 988 тисяч виборців подали заяви про голосування вдома на виборах Верховної Ради.

В Україні за місцем перебування проголосують 988 тис. 492 виборця. Відповідні дані оприлюднені інформаційно-аналітичною системою «Вибори-2012» в Центрвиборчкомі.

Зокрема, саме таку кількість виборців внесено до витягу зі списку виборців для голосування за місцем перебування.

Згідно з даними, найбільша кількість людей, які будуть голосувати за місцем перебування, зареєстровано в окрузі № 113 (Луганська область) - 10 тис. 196 виборців та у виборчому окрузі № 114 (Луганська область) - 11 тис. 826 виборців.

В одномандатному виборчому окрузі № 125 (Львівська область) за місцем перебування голосуватимуть 9 тис. 160 виборців, в окрузі № 161 (Сумська область) - 9 тис. 524 виборця, № 165 (Тернопільська область) - 10 тис. 45 виборців, у окрузі № 208 (Чернігівська область) - 10 тис. 306 виборців.

В той же час в інформаційно-аналітичній системі «Вибори-2012» не вказується, на якій підставі виборці змінили місце голосування. Відповідно до законодавства, виборець може звернутися до виборчої комісії із заявою про голосування вдома на підставі медичної довідки про стан здоров'я. Крім того, своє місце голосування також можуть змінити члени виборчих комісій. Всім іншим виборцям дозволено змінювати місце голосування виключно в межах одного виборчого округу.

Раніше повідомлялося, що в Рівненській області в списки для голосування на виборах до Верховної Ради було включено більше 100 осіб, які мають діагноз «параноїдальна шизофренія». 27 жовтня члени ДВК прийняли рішення не включати дану категорію людей в список, проте, вже о 20:00 змінили його.

Станом на 12:00 в Україні явка виборців на парламентських виборах склала 22,43%. За словами начальника управління зв'язків з громадськістю МВС України Володимира Поліщука, у правоохоронні органи не надходило повідомлень, які б якось могли позначитися на виборчому процесі.

За словами заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери, в Україні відкриті всі виборчі дільниці.

Нагадаємо, 28 жовтня в Україні проходять вибори народних депутатів України, які вперше з 2002 року проводяться за змішаною системою - 225 народних депутатів обираються за партійними списками і 225 - в одномандатних виборчих округах.

Востанннє вибори до парламенту за змішаною системою проводилися у 2002 році, і прохідний бар'єр тоді становив 3%.

Всього ЦВК України зареєструвала списки кандидатів від 21 партії. У мажоритарних округах балотується 2653 кандидати, в тому числі 1502 висунутих партіями і 1151 самовисуванець.

За виборами спостерігає кілька представників ЦВК Росії, в тому числі глава відомства Володимир Чуров. Член Центрвиборчкому Олег Лавров здійснює спостереження за голосуванням на виборчих дільницях у Криму. !zn

Читайте також:

Міліція не зафіксувала порушень, які б вплинули на хід голосування

В Україні явка виборців на 12 годину склала 22,4%

У Рівненській області у списки включили 100 осіб хворих на параноїдальну шизофренію

Українці Австралії і Японії проголосували на виборах до Ради

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі