Прокуратура почала розслідування фальсифікацій на 223 окрузі

Поділитися
Прокуратура почала розслідування фальсифікацій на 223 окрузі
У всіх членів скандальної окружної виборчої комісії № 223 округу Пилипишина-Левченка "взяли пояснення" і зажадали відскановані копії протоколів з "перелічених" дільниць - прокуратура зібралася працювати "всю ніч".

Прокуратура розпочала розслідування фальсифікацій виборів на скандальному виборчому окрузі № 223 у Києві, де за право бути обраним народним депутатом змагалися самовисуванець Віктор Пилипишин і кандидат від ВО "Свобода" Юрій Левченко. Про це останній написав на своїй сторінці у фейсбуці ввечері в неділю, 11 листопада.

"Прокуратура заворушилася. Вчора приходили до ОВК, брали пояснення у всіх членів і мого представника. Шукали контакти членів відповідних ДВК", - повідомив він.

"Попросили скинути скани протоколів з "перелічених " дільниць. Потім десь о 21:00 передзвонили і попросили привезти копії, тому що будуть працювати всю ніч. Копії передав їм десь в 23:30. Також передали їм усі відеоматеріали по ділянках 800987 і 801004. Решту готуємо і також незабаром передамо", - зазначив Левченко.

"Звичайно, з грошима Пилипишина гарантій правосуддя немає, але добре, що хоч є початок", - додав кандидат "Свободи".

- ЦВК завершила підведення підсумків парламентських виборів

Нагадаємо, в неділю 11 листопада ЦВК оголосила офіційні результати виборів у Раду-2012. Центрвиборчком визнала обраними депутатами 225 кандидатів за партійними списками і ще 220 кандидатів по мажоритарних округах. Результати волевиявлення по ще п'яти в округах ЦВК не змогла встановити.

Округ № 223 опинився серед п'яти, на яких Верховна Рада рекомендувала ЦВК провести повторні вибори. Раніше окружком визнав перемогу самовисуванця Віктора Пилипишина. Він нібито випередив Левченко на 442 голоси.

Перед цим під час перерахунку виявилося, що бюлетені за Левченко було зіпсовано, визнано недійсними, завдяки чому Пилипишин і випередив суперника.

Левченко заявляв, що, згідно з первинними протоколами ДВК, він випереджав Пилипишина більш ніж на 900 голосів.

- Опозиція не визнає результати виборів: у неї "вкрали" голоси

Як повідомлялося, минулої середи президент Віктор Янукович доручив генпрокурору Віктору Пшонці проаналізувати факти порушень законодавства під час виборчого процесу в одномандатних округах.

Про проведену роботу Генеральний прокурор має доповісти президенту до 12 листопада.

Пізніше представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко пояснив, що Янукович доручив Пшонці проаналізувати порушення під час виборів, тому Генпрокуратура сама цим не зайнялася. !zn

Читайте також:

Шаповал вимагав покарати суддів, що віддали перемогу Засусі

У скандальному окрузі № 223 завершено підрахунок голосів: переможцем оголошено Пилипишина

Засуха подасть до суду на Яценюка, який звинуватив її в підкупі окружкому

Частина кандидатів від опозиції відмовляються йти на перевибори в проблемних округах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі