Шаповал вимагав покарати суддів, що віддали перемогу Засусі

Поділитися
Шаповал вимагав покарати суддів, що віддали перемогу Засусі © profil-ua.com
Голова ЦВК Володимир Шаповал проситиме Вищу Раду юстиції розглянути справу про порушення присяги суддями, на підставі рішень яких ОВК № 94 визнала недійсним голосування на 27 дільницях.

Голова Центральної виборчої комісії, член Вищої ради юстиції Володимир Шаповал ініціює розгляд радою питання про порушення присяги суддями Київського окружного адмінсуду. Про це він сказав на засіданні Центрвиборчкому.

Він обурений відмовою суддів задовольнити позов про визнання протиправним та скасування постанови окружної виборчої комісії № 94 у Обухові Київської області про визнання недійсними результатів голосування на 27 дільницях округу.

На його думку, суд, відмовивши у задоволенні адміністративного позову, порушив статтю 17 закону про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини. «Фактично ця норма закону була проігнорована», - зазначив він.

Шаповал пояснив, що в одній зі справ, яку розглядав Європейський суд з прав людини від 7 лютого 2008 року, йшлося про неможливість виключення будь-якої групи чи категорії громадян з принципу загального виборчого права.

- Опозиція не визнає результати виборів і вважає, що в неї вкрали голоси

Він підкреслив, що при визнанні недійсними результатів голосування в низці дільниць округу 94 окружком проігнорував волевиявлення понад 31 тис. виборців. «І суд нічого не зробив для того, щоб це волевиявлення було враховано при визначенні результатів виборів», - заявив голова ЦВК.

Нагадаємо, в ніч на 4 листопада на підставі визнання в судовому порядку недійсним голосування на 27 дільницях окружком № 94 визнав кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху переможцем виборів у цьому окрузі. 9 листопада Київський окружний адмінсуд відмовився скасувати постанову окружкому.

За даними сайту ЦВК станом на 19:47 1 листопада, за результатами обробки 96,32% протоколів на даному окрузі лідирував кандидат від «Батьківщини» Віктор Романюк, за якого проголосувало 45,05% виборців, друге місце посідала Засуха, що набрала 35, 43% голосів.

Однак станом на 12:20 4 листопада на сайті ЦВК вже була наведена інформація про те, що за результатами обробки 100% протоколів у даному окрузі перше місце зайняла Засуха з 41,8% голосів, а Романюк нібито набрав 39,81% голосів.

Раніше Центрвиборчком ухвалив постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів у п'яти одномандатних округах, серед яких 94. Незабаром Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити там повторні вибори. !zn

Читайте також:

ЦВК завершила підведення підсумків парламентських виборів

Азаров повідомив «простим людям», що обрані в Києві депутати нічим їм не допоможуть (ВІДЕО)

В окрузі № 223 Пилипишин обігнав Левченка завдяки зіпсованим бюлетенями


Рада створила комісію з розслідування порушень на виборах

Регіоналку Засуху, яка набрала на чверть голосів менше Романюка, оголосили переможцем (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі