Скандальною ОВК №132 у Первомайську зайнялася прокуратура

Відео
Поділитися
Скандальною ОВК №132 у Первомайську зайнялася прокуратура © zpravy.idnes.cz
Член ОВК, який чергував у комісії під час її штурму "Беркутом", отримав запрошення в прокуратуру "для надання пояснень за фактом перешкоджання діям виконання рішення суду співробітників державної виконавчої служби".

Прокуратура почала викликати на допити членів окружної виборчої комісії № 132 у Первомайську, де були зафіксовані серйозні порушення на виборах.

У вівторок член ОВК № 132 Валерій Капралов отримав запрошення в прокуратуру "для дачі пояснень за фактом перешкоджання діям виконання рішення суду співробітникам державної виконавчої служби".

Капралов повідомив, що зараз він перебуває на стаціонарному лікуванні у відділенні кардіології Первомайської міськлікарні.

Однак, за його словами, прокурорів це пояснення не задовольнило - від нього вимагають найближчим часом з'явитися на допит.

Крім Капралова виклик у прокуратуру отримала також член ОВК від кандидата Аркадія Корнацького Світлана Козак.

Відзначимо, що Капралов був єдиним членом ОВК, який чергував у приміщенні комісії в ніч з 1 на 2 листопада, під час першого штурму комісії "Беркутом". Разом з ним тієї ночі в комісії знаходилися тільки спостерігачі Микола Романчук та Анатолій Дьяков.



Нагадаємо, в окрузі № 132 за даними попереднього підрахунку голосів, переміг кандидат-регіонал Віталій Травянко, що своїм рішенням підтвердила і ОВК.

Вибори в окрузі супроводжувалися численними заворушеннями: так, дані на сайті ЦВК, свідчать про перемогу опозиціонера Аркадія Корнацького, за результатами підрахунку 100% голосів (відрив від Травянкоа склав 4189 голосів), з часом несподівано змінилися: до його конкурента «перетекла» частина голосів, відданих за кандидатів-аутсайдерів.

З часом, за позовом одного з таких кандидатів, Миколаївський окружний адмінсуд висунув вимогу доставити до Миколаєва всі протоколи з ОВК. У процесі виконання судового рішення судові виконавці, працівники «Беркута» побилися з мітингувальниками, які захищали інтереси Корнацького під ОВК.

За версією представників опозиції, при перевезенні до Миколаєва протоколи були сфальсифіковані на користь Травянка. При цьому на руках у опозиціонерів залишилися другі примірники оригіналів кожного дільничного протоколу, дані яких свідчать про перемогу Корнацького. !zn

Читайте також:

У Раді зареєстровано законопроект про перевибори в проблемних округах

П’ять округів пекла

Янукович звільнив заступника губернатора, оголошеного переможцем у скандальному окрузі № 132

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі