Тимошенко підтримала рішення опозиції не відмовлятися від мандатів

Поділитися
© НБН
Лідер ВО «Батьківщина» передала однопартійцям перелік із 12 законів, що стосуються пенсійної реформи, податкового кодексу, української мови, які повинні бути прийняті у першу чергу.

Лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко підтримала заяву опозиційних сил про спільні дії, оприлюднену в понеділок. Про це повідомив глава фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем'якін під час брифінгу у Харкові.

За його словами, Тимошенко підкреслила свою готовність боротися з фальсифікаціями виборів, поки вони не будуть визнані нелегітимними разом з цим парламентом, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«Але вона підтримала вчорашнє рішення політичних партій. Більше того, вона зобов'язала мене передати майбутнім колегам з фракції перелік перших 12 законів, які повинні бути прийняті у першу чергу», - сказав Кожем'якін.

- Опозиція не визнає вибори, але від депутатських мандатів не відмовиться

Він повідомив, що ці законопроекти стосуються виключно соціально-економічних проблем. «Дані законопроекти стосуються пенсійної реформи, податкового кодексу, питання української мови, питання землі - тобто тих питань, які реально зможуть покращити життя українського народу», - сказав Кожем'якін.

У свою чергу, перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов зазначив, що рішення, яке опозиційні політичні сили прийняли 12 жовтня, не стосувалося входження або невходження до Верховної Ради. «Рішення, перш за все, стосувалося продовження боротьби і того, що ми це будемо робити разом», - підкреслив він.

«Ми не знімаємо з порядку денного невизнання виборів на вкрадених у наших друзів мандатах в мажоритарних округах», - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що опозиція вимагає «повернути вкрадені відсотки у політичних партій, які чесно перемогли на виборах». «Головне, що ми почули через Андрія Кожем'якіна від Юлії Тимошенко - це те, що вона повністю підтримує єднання опозиційних сил», - додав Турчинов.

У свою чергу, Арсеній Яценюк підкреслив, що «три опозиційних партії прийняли чітке рішення і підписали спільну заяву, як діяти разом - і дискусії в цьому питанні завершені», повідомляє «Фронт змін».

12 листопада партії «Батьківщина», «Свобода» та «УДАР» оприлюднили спільну заяву про те, що опозиція не визнає результати виборів, поки опозиційні кандидати не будуть визнані переможцями у п'яти округах, в яких ЦВК заявив про неможливість встановити результати виборів.

Про обнулення списків опозиційних партій і перевибори по всій Україні вже не йдеться, проте опозиція залишила за собою право домагатися дострокового припинення повноважень нового парламенту. Анатолій Гриценко був не згоден з такою стратегією, але підтвердив, що рішення прийнято. !zn

Читайте також:

Опозиція вирішила тримати свої плани у таємниці, щоб про них не довідався Янукович

Гриценко не підписав спільну заяву опозиції. Але буде її виконувати

Нова Рада обрана: повний список депутатів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі