Тимошенко вимагає не допустити перевиборів у сфальсифікованих округах

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Парламентські вибори сфальсифіковані від початку і до кінця, впевнена Тимошенко. Вона вимагає не допустити перевиборів у кількох округах, щоб не легітимізувати фальсифікації. Люди вже зробили свій вибір, віддавши перемогу опозиції.

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко виступає проти проведення перевиборів у мажоритарних округах, де опозиція і так здобула перемогу на парламентських виборах.

«Не допустіть перевиборів на округах, де Янукович шляхом фальсифікації, підкупу і силового тиску хоче перекреслити і привласнити вибір людей. Погодитися на перевибори в таких обставинах означає легітимізувати фальсифікації, підвести тих громадян, які ведуть безкомпромісну боротьбу за кожну дільницю», - йдеться в заяві, яку оприлюднив у середу адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк.

На думку Тимошенко, опозиція повинна домогтися на цих округах перерахунку голосів за наявними у неї протоколами з мокрими печатками.

«В опозиції є протоколи з оригінальними підписами та печатками, де зафіксовані справжні результати. Я прошу опозицію вимагати підрахунку голосів за цими протоколами і не давати другого шансу корупціонерам і фальсифікаторам глумитися над вибором людей. Люди вже зробили свій вибір на цих округах. Досить експериментувати. Вірю, що ви досягнете справедливості», - йдеться в заяві.

На думку Тимошенко, події, що супроводжують підрахунок голосів на проблемних округах, є ще одним підтвердженням фальсифікації виборів.

«Як я і стверджувала раніше, парламентські вибори 2012 року сфальсифіковані від початку і до кінця. Правоту цих слів підтвердили ті аморальні події, які сьогодні відбуваються у багатьох мажоритарних округах. Так само проводилися фальсифікації виборів за партійними списками і в більшості мажоритарних округів, тільки це проводилося в тиші і безконтрольності. Але навіть при такій тотальній фальсифікації, використанні політичної корупції, адміністративного ресурсу та силовиків влада з тріском програла вибори. Опозиція, у тому числі декларативна сумарно отримала велику підтримку і довіру громадян. 70% громадян проголосували проти Януковича. Це не дає йому спокою. Вони перелякалися народного вироку і також знають, що половина з 30%, які вони отримали, намальовані ними. Саме тому поставлено завдання за будь-яку ціну вирвати ці 13 округів для тих кандидатів, які у перший же день роботи Верховної Ради увійдуть «тушками» в президентську більшість», - йдеться в заяві.

Тимошенко також наголошує, що вважає переможцями в проблемних округах опозиційних кандидатів, «чия перемога зафіксована протоколами з мокрими печатками».

На думку екс-прем'єра, винні у фальсифікаціях повинні понести покарання.

«У кожної фальсифікації на проблемних округах є своє прізвище та ім'я. Люди, які йдуть на це, повинні понести відповідальність. Потрібно не забути їхні справи і зробити все, щоб фальсифікатори були покарані. Поки хоча б один не понесе заслуженого покарання, доти в Україні перебуватимуть охочі фальсифікувати вибори. Але я хочу, щоб ми розуміли, що це лише виконавці та співучасники. Реальним замовником фальшивих виборів є особисто Янукович. Не потрібно бути наївними. Без його сценарію всього цього б не відбулося протягом усіх виборів і майже 2 тижнем після дня голосування», - йдеться в заяві.

Тимошенко також висловлює подяку тим, хто «без їжі і сну» захищає право на свободу вибору.

«Я дякую всім українцям, журналістам і кандидатам у депутати, які з усіх сил без їжі і сну захищають право на свободу вибору в Україні. Моє голодування - це протест проти несправедливості і фальсифікацій, вияв солідарності з вами - мужніми справжніми людьми. Поки ви є, у нас є майбутнє», - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, 29 жовтня Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти фальсифікації результатів виборів.

Нагадаємо, Верховна Рада рекомендувала ЦВК провести перевибори у п'яти проблемних округах. Перед цим Центрвиборчком визнав неможливість встановлення достовірних результатів виборів в округах: № 94, 132, 194, 197, 223.

В опозиції стверджують, що влада сфальсифікувала результати в 13 мажоритарних округах, і виступають категорично проти перевиборів. !zn

Читайте також:

Верховна Рада зможе працювати без п’яти депутатів із проблемних округів

Опозиція внесла до Ради законопроект про перевибори у всій Україні

Азаров дивується, чому декілька проблемних округів викликають у всіх "істерику"

Стан Тимошенко погіршився: вона практично не встає

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі