ЦВК прийняла оригінали протоколів з ​​усіх 225 мажоритарних округів

Поділитися
ЦВК завершила прийом протоколів з ​​усіх 225 мажоритарних округів. Протокол округу Пилипишина-Левченко взяли до відома і відправлять його в правоохоронні органи. Офіційні результати виборів планують оголосити в понеділок.

Центральна виборча комісія України прийняла до розгляду оригінали протоколів останньої, однією з найскандальніших, окружної виборчої комісії - № 223 (Київ, Шевченківський район).

«Прийняття документів не означає освячення тих цифр, які ми бачимо на моніторі», - заявив голова ЦВК Володимир Шаповал.

Куратор Києва, заступник голови ЦВК Андрій Магера повідомив, що окружком виконав рішення суду і перелічив результати виборів у 12 округах, і в ході перерахунку було встановлено, що на багатьох бюлетенях з позначкою за кандидата від ВО «Свобода» Юрія Левченка стоять позначки за інших кандидатів .

За слова Магери, це ще раз підтверджує обгрунтованість рішення ЦВК про те, що в даному окрузі неможливо достовірно встановити результати волевиявлення.

Він також повідомив, що документи з голосування в одномандатному окрузі даного окружкому будуть направлені в правоохоронні органи.

За пропозицією Магери, ЦВК прийняла протокол 223 комісії про результати голосування в межах багатомандатного загальнодержавного округу, а протокол про результати голосування в одномандатному окрузі взяв до відома.

Як повідомлялося, ЦВК прийняла постанову про неможливість встановити результати волевиявлення в п'яти одномандатних округах - № 94, 132, 194, 197 і 223.

Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Однак член ЦВК Михайло Охендовський заявив, що ЦВК зможе призначити повторні вибори тільки в тому випадку, якщо для цього будуть законні підстави, тобто будуть внесені зміни в закон про вибори народних депутатів чи буде прийнятий закон про особливості їх проведення, а також буде вирішено питання з їх фінансуванням.

Таким чином, до ЦВК надійшли оригінали протоколів усіх 225 окружних виборчих комісій. За попередніми даними, ЦВК планує оголосити офіційні результати виборів народних депутатів України у понеділок, 12 листопада. !zn

Читайте також:

ЦВК оголосила результати за партійними списками: В опозиції 50%, у регіоналів і комуністів - 43%

ЦВК призначить перевибори тільки після зміни закону про вибори

Яценюк оголосив про консультації серед опозиції зі складання депутатських мандатів

Ківалов підрахував, що вибори були чесними на 99%

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі