ЦВК прийняла замінені протоколи округу в Первомайську, за яким стежила вся країна

Поділитися
У ЦВК подали «уточнені оригінали» протоколів округу в Первомайську. На 47 ділянках поміняли дані. Перерахунку бюлетенів не проводили. Члени ЦВК вражені зухвалістю і впевненістю у безкарності фальсифікаторів. Замість глави окружкому, який раптово захворів, подавала документи представниця в ОВК від Партії регіонів.

Центральна виборча комісія ввечері в суботу, 3 листопада, прийняла до розгляду оригінальні протоколи з мокрими печатками скандального окружкому № 132 (Первомайськ, Миколаївська обл.) на парламентських виборах і має намір перевірити їх «до коми».
«Даю доручення апарату ЦВК перевірити всі протоколи, в тому числі протоколи дільничних виборчих комісій до коми і якщо буде проблема з законом, буде адекватна реакція», - заявив голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал під час засідання комісії.
Звітувала по протоколах член окружкому № 132 Валентина Крощенко (представник Партії регіонів)». Вона повідомила, що для встановлення результату повторного підрахунку голосів не проводилося, але 47 дільничних виборчих комісій складали уточнені протоколи.
«Перед нами найяскравіший приклад за своєю зухвалістю та переконаністю в тому, що ніякого покарання за їхні вчинки не буде. Вся країна спостерігала, міжнародні спостерігачі, виборці. Протягом багатьох годин ми стали свідками, що на сайті ЦВК після введення всіх протоколів переможцем був Аркадій Корнацький, при чому він мав перевагу 4 299 голосів. Потім протягом дуже короткого часу в систему вносяться зміни, і дуже дивним чином вносяться дані, на користь Віталія Трав’янка починають капати голоси від конкретних двох кандидатів-донорів», - сказала заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.
Голови окружної виборчої комісії № 132 Василя Микитюка, який нібито особисто привіз у ЦВК протоколи дільничних комісій, на засіданні ЦВК немає. Його не бачили ні журналісти, ні глава ЦВК. За словами членів окружкому № 132, які здавали протоколи, Микитюк почувався погано і йому зробили укол. Він знаходиться під контролем лікарів, десь в будівлі ЦВК
Як повідомлялося, після підрахунку 100% окружком № 132 змінив дані, в результаті чого переможцем виявився представник Партії регіонів Віталій Травянко, вигравши у представника від опозиції Аркадія Корнацького, який однозначно перемагає за даними паралельного підрахунку опозиції.
Втручання Миколаївського окружного адміністративного суду не прояснило ситуацію, так як суд відмовився перевіряти дані протоколів і постановив, що перерахунок голосів повинен здійснити окружком. ОВК не приступав до перерахунку голосів та утвердження підсумкового протоколу, оскільки вдень 2 листопада голова комісії Микитюк зник разом з печаткою.
Народний депутат України Геннадій Москаль стверджує, що значну частину протоколів з дільничних виборчих комісій по округу № 132 по дорозі в Миколаївський окружний адміністративний суд підмінили. За його словами, у фальшивих протоколах кандидату від Партії регіонів Травянко приписані голоси від непрохідних і технічних кандидатів, а кількість голосів за Корнацького суттєво зменшена. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі