У Каневі розгромили архів, де зберігалися бюлетені з округу Губського

Поділитися
Невідомі вночі влаштували погром у приміщенні канівського архіву, куди передали на зберігання виборчу документацію зі скандального окружкому №197.

Вночі 23 листопада в Каневі невідомі розгромили приміщення міського архіву, де зберігалися виборчі бюлетені з «проблемної» 197-й окружної виборчої комісії.

Як повідомляє черкаське видання «Про головне», вранці архіваріус застав у приміщенні повний розгром: були виламані двері, розгромлені коробки з бюлетенями, розкидані документи.

На місце події була викликана міліція, прокуратури та СБУ, оскільки виборча документація по закону має зберігатись 5 років і має особливу цінність. Зараз в архіві працюють експерти.

- Округ Губського - серед лідерів за кількістю уточнених протоколів

Нагадаємо, під час підрахунку голосів на 197 окрузі опозиція заявила, що результати виборів сфальсифіковані на користь Богдана Губського через схему «уточнення».

Альтернативний підрахунок голосів показав перемогу кандидата «Батьківщини» Леоніда Даценка, однак вранці 5 листопада на сайті ЦВК Губський значився як переможець.

Остаточно у список «проблемних» 197 округ увійшов після того, як в ситуацію втрутився «Беркут».

Як стверджують у «Батьківщині», команда Богдана Губського за підтримки спецпідрозділу міліції викрала протоколи і печатку комісії і, з порушенням законодавства, доставила їх у ЦВК.

Сам Губський переконаний, що саме його опоненти чинили тиск на членів ОВК, а заяви про «Беркут» він називає інформаційною фальшивкою.

В окрузі № 197 поряд з округами № 94, 132, 194 і 223 Верховна Рада рекомендувала Центрвиборчкому призначити повторні вибори. Поки новий парламент буде працювати без п'яти депутатів, оскільки ЦВК визнав неможливим встановити достовірні результати виборів у цих одномандатних округах. !zn

Читайте також:

Замглави ЦВК вимагає закликати «Беркут» до відповіді за »безчинства» на виборах

Губський готовий до перевиборів і хоче результат у прямому ефірі

На скандальному 197 окрузі у Каневі перемогу віддали провладному кандидату Губському

Кількість зіпсованих бюлетенів на виборах перевищила мільйон

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі