У фальсифікації виборів на окрузі в Миколаївській області звинуватили голову окружкому

Поділитися
У фальсифікації виборів на окрузі в Миколаївській області звинуватили голову окружкому © kievcity.gov.ua
Голова ОВК №132 особисто передав до ЦВК дані про перемогу кандидата від Партії регіонів. Після цього приміщення серверної заблокували автоматники.

В Об'єднаній опозиції «Батьківщина» заявляють, що в Миколаївській області голова ОВК № 132 передав у ЦВК неправдиві дані про перемогу кандидата від Партії регіонів на парламентських виборах.

Про це агентству УНІАН заявив народний депутат від «БЮТ-Батьківщини» Сергій Соболєв.

Він нагадав, що сьогодні вранці на сайті ЦВК за даними обробки 100% протоколів була підтверджена перемога кандидата від опозиції Аркадія Корнацького з перевагою над його конкурентом в 4000 голосів.

При цьому, за словами Соболєва, близько 18:00 голова окружної виборчої комісії зайшов в серверну кімнату, з якої передаються дані в ЦВК, і після цього переможець у цьому окрузі змінився. Зокрема, на сайті ЦВК з'явилася інформація, що перемагає кандидат від Партії регіонів Віталій Травянко.

За словами Соболєва, пізніше з'ясувалося, що жоден протокол, крім протоколу ОВК, не був виправлений, згодом було встановлено, що голоси іншого кандидата записали на користь саме кандидата від Партії регіонів.

«Коли захотіли зайти в ОВК, з'ясувалося, що приміщення заблоковано автоматниками. Я маю на увазі приміщення, де знаходиться серверна. Там знаходилися автоматники з націленими автоматами і нікого туди не пускали», - заявив Соболєв.

Крім того, він зазначив, що протокол ОВК був змінений без будь-яких рішень цієї окружної виборчої комісії.

- Результати виборів у 132 окрузі сфальсифіковані. Хто за цим стоїть - ЦВК або ОВК?

Як повідомлялося, за даними ЦВК на 16:00 30 жовтня, Корнацький за підсумками голосування набрав 39,66%, випередивши свого головного конкурента - заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Віталія Травянка (34,09%). Відрив опозиціонера від провладного кандидата становив понад 4 тис. голосів.

Проте вже о 19:00 сайт Центрвиборчкому показував зовсім інші дані - 39,99% за Травянка і 39,66% - за Корнацького. Рейтинг опозиціонера залишився незмінним, водночас як рейтинг заступника голови обладміністрації виріс за рахунок інших кандидатів. !zn

Читайте також:

Глава спостерігачів від Європарламенту занепокоєний підрахунком голосів у Києві

Азаров на зустрічі з послом США обгрунтував чесність виборів

«Свободівець» Іллєнко оголосив про свою перемогу над Герегою


У Києві члени комісій ОВК № 215 обурені фальсифікаціями на користь Гереги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі