У МЗС України впевнено заявили, що країна "здала іспит" на виборах у Раду

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Глава МЗС Костянтин Грищенко нагадав, що останнім часом було багато сказано про те, що ці вибори стануть іспитом для України. "Ми цей іспит здали", - резюмував міністр.

Україна провела вибори до Верховної Ради на належному рівні, вважає міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. Про це він заявив у ході круглого столу високого рівня "Парламентські вибори в Україні: міжнародний погляд" у неділю в дипломатичній академії.

"Перш за все, хочу всіх привітати з тим, що вибори в Україні вкотре пішли чесно і прозоро, відповідно до виборчого законодавства", - сказав глава МЗС України.

Він зазначив, що це був непростий час для українців, але зараз очевидно, що незважаючи на проблеми, є позитивний результат.

Глава МЗС нагадав, що останнім часом було багато сказано про те, що ці вибори стануть іспитом для України. "Ми цей іспит здали", - резюмував міністр.

- Глава місії Європарламенту впевнений, що вибори можуть дати імпульс для підписання Угоди про асоціацію з ЄС

Він зазначив, що будь-які вибори - це величезне організаційне навантаження, і українська влада впоралася з цим завданням на вищому рівні.

Глава МЗС додав, що ці вибори довели міжнародному співтовариству, що нинішня українська влада здатна організувати чесні і демократичні вибори.

Разом з тим, за словами міністра, завершенням виборів робота не закінчується. Зокрема, будуть уважно вивчатися звіти міжнародних спостерігачів, і робитися відповідні висновки.

Він також додав, що ці вибори ще раз довели, що Україна - це європейська демократія.

"Наш пріоритет, інтеграція в ЄС, залишається незмінним. І я як міністр закордонних справ, сподіваюся, що в новому парламенті влада і опозиція оперативно будуть знаходити консенсус з приводу питань подальшої євроінтеграції країни", - висловив надію Грищенко. !zn

Читайте також:

Як голосувала Україна: результати усіх екзит-полів

Вибори в Раду визнали такими, що відбулися: явка виборців склала майже 57%

Більшість мажоритарників пройдуть у Раду від Партії регіонів, - екзит-пол

Опозиція заговорила про імпічмент Януковичу і висунення єдиного кандидата в президенти


Кличко хоче об'єднатися з «Батьківщиною» і «Свободою» у новій Раді. У Тягнибока є одна умова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі