В окрузі №223 Пилипишин обігнав Левченка завдяки зіпсованим бюлетеням

Поділитися
В 223 окрузі у Києві, де підраховано 93,06% голосів, самовисуванець Віктор Пилипишин обганяє кандидата від партії «ВО «Батьківщина» Юрія Левченка на 127 голосів.

За результатами підрахунку 93,06% протоколів на окрузі № 223, самовисуванець Віктор Пилипишин обганяє кандидата від партії «ВО «Батьківщина» Юрія Левченка. Так за станом на 8:53 четверга, 8 листопада, Віктор Пилипишин набрав 27,44% (25 тис. 435 голосів). Юрій Левченко отримав 27,3% (25 тис. 308 голосів). Таким чином, різниця між ними становить 127 голосів.

Центральна виборча комісія зобов'язала окружну виборчу комісію № 223 (Шевченківський район Києва) підписати протокол про встановлення підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі до 15:00 9 листопада. Відповідне рішення прийнято на черговому засіданні комісії.

"Ми встановили термін, щоб дисциплінувати їхню роботу, не затягувати із встановленням результатів виборів, зокрема, у багатомандатному загальнодержавному окрузі. Ми чекаємо від них цей протокол, який ляже в основу загального протоколу про результати виборів", - пояснив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

За його словами, імовірності того, що окружком не подасть документи, немає.

"Подадуть, я в цьому не сумніваюся. Є ще час, є не тільки дні, але і ночі. Вони дуже хотіли проводити повторний підрахунок. Тепер вони його і проводять", - сказав заступник голови ЦВК.

У четвер вранці з'ясувалося, що на одній з дільниць зіпсованих бюлетенів на 324 більше, ніж вказано у протоколі дільничної комісії. До того ж, на частині частину бюлетенів, які дільничні комісії зарахували на користь Левченка, під час перерахунку голосів стоять дві позначки.

Раніше повідомлялося про те, що в окрузі № 223 у Шевченківському районі Києва розгорнулася боротьба між кандидатом від партії «Свобода» Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним.

Член київського міського комітету ВО «Свобода» Олександр Аронець заявив, що Віктор Пилипишин в ніч з 30 на 31 жовтня сфальсифікував вибори, скориставшись тим, що ОВК № 223 зупинялася на нічну перерву.

На наступний день до окружкому, де тривав підрахунок голосів, почали стягуватися представники кандидатів. Увечері 1 листопада в приміщенні ОВК № 223 відбулася бійка, в якій брало участь близько 10 осіб. Як повідомили представники ВО «Свобода», прихильники кандидата у народні депутати Віктора Пилипишина напали ззаду на кандидата від «Свободи» Андрія Іллєнка.

Ще одна бійка спалахнула і на вулиці, біля будівлі ОВК.

Юрій Левченко звинуватив Віктора Пилипишина у тиску на окружком з метою максимально затягнути підрахунок голосів.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера, назвав події в одномандатному окрузі № 223 у Києві неприпустимими, відзначивши, що ситуація там одна з найгірших в Україні. Події в одномандатному окрузі № 223 у Києві є неприпустимими, ситуація там одна з найгірших в Україні. ЦВК вимагає перевиборів на цьому окрузі. !zn

Читайте також:

Міліція заперечує сльозогінний газ і «братків» Пилипишина (ВІДЕО)

Пилипишин залишив окружком під крики «Ганьба!»

ЦВК заперечує причетність до фальсифікації результатів виборів на своєму сайті

Член ЦВК Магера назвав підрахунок голосів на виборах «достатньо брудним»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі