ВАСУ відмовився призначати перевибори у 184 окрузі

Поділитися
Вищий адміністративний суд України залишив чиним рішення ЦВК по 184 округу, де переможцем визнано регіонала Миколу Дмитрука.

Вищий адміністративний суд України залишив чинним рішення Центральної виборчої комісії про визнання результатів голосування у виборчому окрузі № 184. Таке рішення ВАСУ виніс у неділю, 18 листопада, за позовом кандидата в депутати по даному округу Івана Винника.

«Я вважаю, що суд прийняв заангажоване і продиктоване владою рішення. Так, у своїй постанові суд не врахував як доказ ані оригінали протоколів ДВК, ані окремі думки шести членів ЦВК, в тому числі ВАСУ зігнорував і думку голови ЦВК Володимира Шаповала, які вказали на факти маніпуляції з результатами виборів у 184 окрузі», - заявив Винник .

«За мене віддали свій голос тисячі людей. Шляхом фальсифікацій у нас вкрали депутатський мандат. Я буду звертатися до Європейського суду з прав людини, вважаю, що Європейський суд візьме до уваги ті докази, які просто проігноровано нашими судами і встановить в цій справі істину», - сказав Іван Винник.

Нагадаємо, у своєму позові Іван Винник просив ВАСУ скасувати рышення ЦВК про визнання результатів виборів в окрузі № 184 і призначити перевибори. Однією з підстав для призначення перевиборів служили протоколи з мокрими печатками дільничних виборчих комісій, згідно з якими перемогу в цьому окрузі здобув самовисуванець Іван Винник з перевагою 117 голосів. Він зазначив, що не може погодитися з таким рішенням ВАСУ і буде звертатися до Європейського суду з прав людини. ЦВК своїм рішенням затвердила протокол ОВК по 184 округу, де переможцем визнаний кандидат від Партії регіонів Микола Дмитрук.

Як повідомлялося, 10 листопада, ЦВК відклала встановлення результатів в одномандатному 184 окрузі, оскільки могла мати місце ситуація з підтасовуванням даних на користь кандидата від влади. !zn

Читайте також:

Опозиція не голосуватиме за перевибори в проблемних округах

ЦВК і опозиція наполягають, що для призначення перевиборів необхідний окремий закон

Учасники виборчого процесу заявляють про виявлені фальсифікації в окрузі №184 у Херсонській області

ЦВК оприлюднив остаточні дані за партійними списками

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі