Вищий адмінсуд підтвердив рішення ЦВК про перевибори у проблемних округах

Поділитися
© dfact.net
У ВАСУ зазначили, що постанова ЦВК про неможливість встановлення результатів виборів у п'яти «проблемних» округах жодним чином не порушує права позивачів та відповідає вимогам законодавства.

Вищий адмінсуд відмовив у задоволенні позовів кандидатів від опозиції Аркадія Корнацького (округ № 132) та Леоніда Даценка (округ № 197) щодо постанови ЦВК про неможливість встановлення результатів виборів у п'яти проблемних округах.

У ВАСУ зазначили, що постанова ЦВК від 5 листопада жодним чином не порушує права позивачів та відповідає вимогам законодавства.

У свою чергу представник Корнацького у суді Євген Ніколенко зазначив, що сторона позивача не погоджується з висновками ВАСУ. «Вся країна, всі міжнародні спостерігачі бачили, що кандидат Корнацький виграв вибори. Ця перемога рішенням суду у нього була вкрадена», - сказав Ніколенко.

- Частина кандидатів від опозиції відмовляються йти на перевибори у проблемних округах

«Спочатку його результати були підмінені іншими даними в системі, потім була спроба викрадення і знищення виборчої документації, але я наголошую, що нам вдалося зберегти, як оригінали, так і копії перших примірників протоколів ДВК, де чітко була зафіксована перемога Корнацького, і ЦВК повинна була встановити результати виборів на підставі цих документів», - сказав адвокат.

Ніколенко також підкреслив, що Корнацький збирається найближчим часом звернутися до Європейського суду з прав людини щодо порушення його права бути обраним.

Як відомо, 6 листопада Верховна Рада прийняла постанову, якою пропонується рекомендувати Центральній виборчій комісії призначити повторні вибори в 5 одномандатних округах - № 94, 132, 194, 197, 223.

Повторні вибори в проблемних округах можуть пройти не раніше березня 2013 року, вважає заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера..

Тим часом, кандидати від опозиції в мажоритарних округах № № 94, 132, 194, 197 і 223 обурені рішенням Центрвиборчкому щодо повторних виборів і відзначають незаконність дій ЦВК. З п'яти кандидатів двоє категорично не згодні на переголосування. !zn

Читайте також:

Яценюк заявив, що питання про перевибори опозицією навіть не розглядається

Яценюк оголосив про консультації серед опозиції зі складання депутатських мандатів

Ківалов підрахував, що вибори були чесними на 99%

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі