Порушено кримінальну справу за фактами фальсифікацій в окрузі Пилипишина-Левченка

Поділитися
Порушено кримінальну справу за фактами фальсифікацій в окрузі Пилипишина-Левченка © Леоніда Левіта
На підставі звернень кандидатів у народні депутати та виборців було порушено справу за фактом фальсифікації понад 400 бюлетенів. Генпрокурор Віктор Пшонка вважає, що встановити людей, причетних до фальсифікацій, буде нелегко.

Органи прокуратури порушили кримінальну справу за фактом фальсифікації виборчих бюлетенів в окрузі № 223. Про це 12 листопада журналістам повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, коментуючи порушення на виборах.

«Йдеться про чисту фальсифікацю на 223-му одномандатному окрузі. За скаргами були проведені перевірки і були підстави для порушення кримінальної справи», - сказав він.

Пшонка уточнив, що це фактова кримінальна справа, яку було порушено на підставі конкретних звернень кандидатів у народні депутати, виборців, про конкретні порушення, які були допущені. «Слідством розглядається фактова справа, щоб знайти винних ... у фальсифікації», - зазначив генпрокурор.

- Прокуратура нарахувала 9 фактів підкупу виборців


При цьому він підкреслив: «У постанові про порушення кримінальної справи по 223 виборчому округу мова йде про бюлетені».

За словами генпрокурора, йдеться про подвійне позначення кандидата у 402-х бюлетенях. Пшонка зазначив, що справу порушено за ч.3.ст.158 Кримінального кодексу України (фальсифікації, допущені в процесі виборів).

Генпрокурор висловив сподівання, що затягування з розслідуванням цієї справи не буде. Однак припустив, що нелегко буде встановити людей, причетних до фальсифікацій.

Вибори народних депутатів пройшли в Україні 28 жовтня. Вибори пройшли за змішаною системою: 225 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 225 - у мажоритарних округах.

За результатами підрахунку 100% протоколів на окрузі № 223 (Шевченківський район Києва) самовисуванець Віктор Пилипишин випередив кандидата від ВО «Свобода» Юрія Левченка. Згідно з даними сайту Центральної виборчої комісії, Пилипишин набрав 27,57% (27 468 голосів), Левченко отримав 27,12% (27 026 голосів). Таким чином, розрив між кандидатами склав 442 голоси. Підрахунок голосів на цьому окрузі завершився лише 9 листопада.

5 листопада ЦВК винесла постанову про визнання неможливості встановлення достовірних результатів виборів у 5 одномандатних округах: № 94, 132, 194, 197, 223. !zn

Читайте також:

Вищий адмінсуд підтвердив рішення ЦВК про перевибори у проблемних округах

Яценюк оголосив про консультації серед опозиції зі складання депутатських мандатів

Ківалов підрахував, що вибори були чесними на 99%

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі