Яценюк заявив, що питання про перевибори опозицією навіть не розглядається

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За словами Арсенія Яценюка ніякого рішення про перевибори на п'яти проблемних округах на сьогоднішній день не прийнято.

Питання перевиборів на п'яти проблемних округах на порядку денному не стоїть, заявляє глава ради Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«На сьогоднішній день жодного рішення про перевибори в юридичній площині не існує. Жодного рішення про перевибори немає. Є звернення ЦВК до Верховної Ради про доцільність перевиборів. Є звернення Верховної Ради до ЦВК про доцільність перевиборів. Ніхто з них не приймав відповідне законне рішення», - сказав він.

«Тому мова про перевибори сьогодні взагалі не стоїть на порядку денному. Принаймні, я не бачив жодного документа, де було б написано, що призначені перевибори по цих округах».

Разом з тим він зазначив, що опозиція не готова підтримати рішення про перевибори в проблемних округах.

«Ми не готові підтримувати рішення, де у нас вкрали перемогу. Ми готові підтримати тільки одне рішення: ЦВК не має права усуватися від процесу підрахунку голосів», - сказав він.

Нагадаємо, повторні вибори в проблемних округах можуть пройти не раніше березня 2013 року, вважає заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

7 листопада у Верховій Раді зареєстровано проект постанови «Про проведення повторних виборів народних депутатів». Відповідну ініціативу вніс народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Сенченко.

Об'єднана опозиція «Батьківщина» раніше заявила, що не визнає результати виборів, поки опозиційним кандидатам не повернуть «вкрадені мандати».

6 листопада Верховна Рада прийняла постанову, якою пропонується рекомендувати Центральній виборчій комісії призначити повторні вибори в 5 одномандатних округах - № 94, 132, 194, 197, 223.

На мітингу проти фальсифікацій виборів Арсеній Яценюк після зустрічі з главою ЦВК висловив часткове задоволення рішенням про перевибори у проблемних округах, яким опозиція не дала кандидатам від влади «незаконно захопити перемогу».

Вибори народних депутатів пройшли в Україні 28 жовтня. Вибори пройшли за змішаною системою: 225 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 225 - за мажоритарними округами. В даний час у ЦВК в електронному вигляді надійшли 99,95% протоколів за партійними списками і 99,62% - по одномандатних округах. !zn

Читайте також:

Опубліковано постанову про перевибори. Кабмін шукатиме гроші

Об'єднана опозиція висунула умову визнання виборів - «повернути вкрадені мандати»

Рада схвалила перевибори в «проблемних» округах


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі