Київських таксистів зобов'яжуть пересісти на BMW і Audi

Поділитися
Новий законопроект "Про таксі" зобов'яже перевізників працювати легально. Для столиці мають намір ввести обмеження для авто за класом. Водіїв Lanos, Chevrolet Aveo відправлять "таксувати" до міст поменше, а в Києві цим бізнесом дозволять займатися лише власникам машин від D класу.

Верховна Рада готується розглянути законопроект «Про таксі», який зобов'яже таксистів працювати легально, встановлювати лічильники і проходити атестацію.

Згідно з новим законом, вимоги будуть пред'являтися не тільки до водіїв-таксистів, а й до самих автівок. На першому етапі вимоги будуть загальними: авто зобов'язане пройти техогляд, не бути старше 10 років і бути чотирьохдверним (джипи і «міні» не підходять).

Глава Профспілки таксистів України Василь Попик повідомив, що для Києва можуть зробити обмеження авто за класом. Водіїв Lanos, Chevrolet Aveo і «Лади» (найпопулярніші нині авто серед столичних таксистів) відправлять «таксувати» в міста подрібніше, а в Києві цим бізнесом дозволять займатися лише власникам машин від D класу (Audi A4, BMW 3, Honda Accord, Ford Mondeo тощо.) і вище, пише «Газета киевская».

Після прийняття всеукраїнського закону про таксі в кожному місті візьмуться за затвердження місцевих «нюансів»: оберуть єдиний колір таксі, дизайн «шашечок» на дахах і написи на кузовах. У столиці вже розробили програму «Київське таксі».

За словами співавтора столичної програми, заступника голови громадської ради при КМДА Андрія Антонюка, одноколірні таксі (ймовірно - зеленого кольору) в столиці почнуть їздити лише через кілька років, а поки необхідно легалізувати ринок.

За даними міськадміністрації, в Києві на сьогоднішній день працюють близько 20 тисяч таксистів, але тільки один з 20 працює «по-білому» - з реєстрацією у всіх необхідних органах та оплатою податків. За прогнозами розробників закону, після впровадження програми, в столиці працюватимуть 14 тис. легальних таксистів, а місто отримуватиме щорічно 36 млн грн податків і зборів. Крім того, в Києві мають облаштувати спеціальні стоянки для таксі, де пасажир зможе гарантовано знайти машину. !zn

Читайте також:

Водіям маршруток заборонять брати гроші під час поїздки

АМКУ розслідує підвищення перед Євро-2012 вартість таксі

Столичні служби таксі підвищили вартість проїзду

В Україні зростуть штрафи для водіїв

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі