Азаров визнав, що пошуки альтернативних джерел постачань газу можуть тривати роки

Поділитися
© arnoharris.typepad.com
Пошуки альтернативних джерел постачань газу можуть тривати роки, але Україна активно працює в цьому напрямку, наголошує прем'єр-міністр Микола Азаров.

Україна продовжує пошук альтернативних постачань газу, хоча і сподівається на "здоровий глузд" Росії в питанні зниження ціни на газ, що продається Україні.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з прем'єр-міністром Литовської Республіки Андюсом Кубілюсом.

Азаров підкреслив, що зараз тривають переговори з країнами Середньої Азії, зокрема Азербайджаном, щодо альтернативних постачань газу, і ведуться переговори з Туреччиною щодо проходженя танкерів зі зрідженим газом через Босфорську протоку.

Прем'єр підкреслив, що все це робота не одного дня. "Такі проекти можуть тривати роками, але ми впевнено рухаємося цим шляхом", - цитує Азарова прес-служба Кабміну.

При цьому глава уряду також висловив упевненість, в тому, що ціна на російський газ для України буде переглянута: "Я думаю, у наших російських партнерів здоровий глузд візьме гору, і ми отримаємо справедливу ціну на газ".

Разом з тим нагадаємо, що ще в середині лютого поточного року Азаров, під час візиту до Латвії, заявив, що "ми нашим російським партнерам відверто говоримо, що при газі за такими високими цінами ми будемо шукати більш прийнятного продавця ... Ми ведемо переговори і практично вже домовилися про інших постачальників нафти і газу». !zn

Читайте також:

Азаров послав сигнал Москві, що Україна вже майже знайшла заміну російському газу


Пошук альтернативних постачальників газу важливіший за питання його ціни, - Хорошковський


Хорошковський: Висока ціна на газ стимулює енергозбереження

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі