Російські кінематографісти звинуватили українських чиновників у цькуванні

Відео
Поділитися
© marinetraffic.com
Продюсери фільму «Матч», заснованого на історії «матчу смерті» між футболістами київського «Динамо» і «Локомотива» та німецькою командою Flakelf, заявили, що в Україні чиновники поставили прокат фільму під загрозу зриву.

Продюсери фільму «Матч», заснованого на історії «матчу смерті» між футболістами київського «Динамо» і «Локомотива» і німецькою командою Flakelf в окупованому Києві у 1942 році, скаржаться на цькування з боку українських чиновників, які не видають стрічці прокатне посвідчення.

«Агентство у справах кінематографа України у встановлені законами України терміни (до 4 квітня включно) не прийняло жодного рішення про видачу (або відмову) прокатного посвідчення на фільм «Матч» режисера Андрія Малюкова, поставивши таким чином під загрозу прокат фільму на території України. Всі наші перемовини з українськими телевізійними каналами і кінотеатрами заблоковані», - йдеться у листі, який продюсери Ілля Неретін та Дмитро Куликов направили до компанії «Централ Партнершип», що відповідає за дистрибуцію стрічки.

Раніше повідомлялося, що пакет документів на отримання прокатного посвідчення від компанії «Інтерфільм Інтернешнл» надійшов на розгляд 22 березня, стандартний термін розгляду заявки становить десять робочих днів, але Державне агентство України з питань кіно продовжило термін розгляду заявки до 25 робочих днів через розбіжності за визначенням вікового цензу.

«Позиція українських чиновників доповнюється політичною кампанією проти фільму «Матч», розгорнутою ультранаціоналістами, які ведуть справжнє цькування стосовно українських кінематографістів, які брали участь у створенні стрічки. Представники державних структур України, що відповідають за цей напрямок, не протидіють цій політичній позиції, дотримуючись думки, що «народу України цей фільм не потрібен». Паралельно окремі українські політологи почали у місцевих ЗМІ активну інформаційну кампанію з метою довести, що фільм про матч з нацистами небажаний перед Чемпіонатом Європи з футболу, бо налаштує українських вболівальників проти німецьких», - стверджують продюсери.

Між тим, на їхню думку, пристрасті зовсім марні, оскільки «футбол постає у фільмі могутньою цивілізаційною силою, здатною дозволити навіть ворогам зустрічатися без зброї», а «сцен насильства та інших сцен, небажаних для аудиторії 14 років і старше», у стрічці немає.

Втім, як свідчать у своїх блогах відвідувачі закритого передпрем'єрного показу «Матчу», влаштованого для Російського футбольного союзу і ветеранів футболу, є сцена з оголеною Єлизаветою Боярською, що грає дівчину головного героя. Роль її коханого, воротаря Раневича, дісталася Сергію Безрукову, а режисером фільму, знятого компанією «Рекун» за підтримки Фонду кіно, був Андрій Малюков. Російський прокат почнеться 1 травня, а в кінці місяця «Матч» відкриватиме присвячений футболу фестиваль CINEfoot в Ріо-де-Жанейро.

Раніше проблеми з отриманням прокатного посвідчення на території України виникали і у «Августа. Восьмого» Джаніка Файзієва, де мова йшла про південноосетинський конфлікт. !zn

Читайте також:

На фестивалі документального кіно знято з показу фільм про дитячу працю в нелегальних шахтах Донбасу

«Август. Восьмого», технологія скандалу

Кінокритики визначили кращих в українському кінематографі часів незалежності

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі