Північна Корея провела випробування ракети, здатної вражати цілі на десять тисяч кілометрів

Поділитися
© stroymart.com.ua
Північна Корея під виглядом запуску цивільної ракети-носія "Инха-3" провела випробування ракети, здатної вражати цілі на дальності до десяти тисяч кілометрів. На думку Білого дому запуск став провокаційним актом, який загрожував регіональній безпеці і був здійснений в порушення міжнародних законів.

Північна Корея під виглядом запуску цивільної ракети-носія «Инха-3» провела випробування ракети Taepodong-2, що здатна вражати цілі на дальності до десяти тисяч кілометрів. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на Стратегічне командування США (NORAD).

На думку Білого дому, хоча запуск ракети і закінчився провалом, це стало провокаційним актом, який загрожував регіональній безпеці і був здійснений в порушення міжнародних законів. Аналогічним чином дії КНДР оцінила Південна Корея, передає Reuters.

"Инха-3", запущена у п'ятницю, 13 квітня, після декількох хвилин польоту розвалилася і впала в океан у 165 кілометрах на захід від південнокорейського Сеула. Політ тривав всього одну хвилину.

Сполучені Штати працюють над проектом офіційної заяви Ради Безпеки ООН, який засуджує запуск ракети у КНДР. Резолюція з посиленням санкцій щодо Пхеньяну навряд чи буде прийнята через позицію Китаю, що володіє правом вето. !zn

Читайте також:

КНДР провела невдалий запуск ракети «Инха-3»

«Японія розгорнула систему ПРО перед запуском північнокорейського супутника»

«США припинить продовольчу допомогу Північній Кореї через плани запустити супутник»


КНДР оголосила про запуск супутника


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі