Процедура екстрадиції Авакова триває, незважаючи на його звільнення, - МЗС

Поділитися
© gooddays.ru
Звільнення Арсена Авакова з-під варти в Італії не припиняє процес екстрадиції за запитом Генпрокуратури України, стверджують у МЗС. Розгляд запиту про екстрадицію може тривати до 2 місяців. Авакова може бути повторно затримано в разі перетину кордону в ЄС.

Процедура екстрадиції екс-глави Харківської обласної держадміністрації, лідера облорганізації партії «Батьківщина» Арсена Авакова з Італії триває, незважаючи на звільнення його з-під варти, роз'яснили у Міністерстві закордонних справ України.

«В ході судового засідання 10 квітня 2012 року питання екстрадиції Авакова не розглядалося. Мова йшла про зміну або скасування обраного йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, що відображено у рішенні суду. Звільнення Авакова з-під варти в Італійській республіці не припиняє процес екстрадиції за запитом Генеральної прокуратури України, який триває в цій країні», - йдеться у повідомленні МЗС.

У відомстві додали, що за своїм змістом екстрадиція є процедурою примусового повернення людини до іншої держави для притягнення до кримінальної відповідальності і розгляд запиту про екстрадицію може тривати до 2 місяців.

«До моменту прийняття італійською стороною рішення щодо запиту Генпрокуратури України про видачу Авакова він продовжує перебувати у міжнародному розшуку у країнах-учасницях Інтерполу, незважаючи на звільнення його з-під варти в Італії. Окрім того, Аваков може бути повторно затриманий в разі перетину кордону в ЄС», - роз'яснює МЗС.

У відомстві нагадали, що італійський суд змінив запобіжний захід Авакову з утримання під вартою на домашній арешт, і цю інформацію посольство України в Італії отримало від Генпрокуратури Італії.

Своє рішення суд прийняв, виходячи з того, що Аваков має бізнес-інтереси в цій країні, зокрема, є співвласником акціонерної компанії Europonella та інших компаній, а також орендує нерухомість. Саме тому, на думку суддів, йому буде складно ухилитися від суду, який розгляне питання його екстрадиції, повідомило відомство.

Сам Аваков на своїй сторінці у Facebook заявив, що суд Рима прийняв рішення про його звільнення без домашнього арешту та інших обмежень.

«Все що прочитав у новинних стрічках з трансляції повідомлень Генпрокуратури України - просто вражає черговою нахабною брехнею! Тому коротко: суд Рима прийняв рішення про моє звільнення без будь-яких умов - ані домашнього арешту, ані підписки про невиїзд, ані відміток у поліції та інших дурниць і брехні, що тиражувала сьогодні Генпрокуратура - ні. Повна, безумовна свобода», - написав Аваков у Facebook.

Аваков заявив, що збирається судитися з прокуратурою, а також пообіцяв оприлюднити рішення італійського суду з перекладом.

Нагадаємо, 12 квітня прес-секретар Генпрокуратури України Маргарита Велькова заявила, що Аваков в Італії перебуває під домашнім арештом. !zn

Читайте також:

Суд Рима відпустив Авакова без домашнього арешту та інших обмежень

ГПУ: Аваков перебуває під домашнім арештом

Аваков має намір брати участь у парламентських виборах

Аваков поки не бачить сенсу просити політичного притулку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі