Угода про припинення вогню в Сирії не виконується - спостерігачі ООН

Поділитися
Режим припинення вогню не виконується, немає ніяких ознак політичних процесів між сторонами. Ця місія може стати найбільш складною серед тих, за яку коли-небудь бралася ООН, заявив глава першої делегації спостерігачів ООН.

Домовленість між сирійською владою і опозицією про припинення вогню не дотримується, заявив у вівторок, 17 квітня, журналістам глава делегації спостерігачів ООН полковник Ахмад Хімміш.

"Режим припинення вогню не дотримується, немає ніяких ознак політичних процесів між сторонами, - заявив марокканський полковник, який очолює першу делегацію спостерігачів ООН, що складається з шести чоловік. - Ця місія може стати найбільш складною серед тих, за яку коли-небудь бралася ООН".

Полковник зазначив, що спостерігачам потрібно поступово налагоджувати зв'язки з усіма сторонами конфлікту.

"Це складна місія, яка вимагає координації і планування між усіма сторонами конфлікту, - додав А.Хімміш. - Нам потрібно співпрацювати з усіма сторонами і, в першу чергу, з сирійським урядом".

Як повідомлялося, перша група спостерігачів ООН прибула до Сирії для моніторингу за розвитком ситуації і дотриманням припинення кровопролиття усіма сторонами внутрісірійского конфлікту (так званий план Кофі Аннана).

План Аннана з врегулювання кризи в Сирії був підтриманий Радою безпеки ООН, який 14 квітня схвалив резолюцію про направлення в країну невійськової групи спостерігачів.
В даний час в рамках плану Аннана в Сирії діє перемир'я між збройним крилом опозиції "Сирійської вільної армії" і військами президента Башара Асада. Західні ЗМІ з посиланням на місцевих активістів і правозахисників повідомляють, що урядові війська неодноразово порушували домовленість про припинення вогню.

У Сирії більше року не припиняються антиурядові протести. Щодня надходять повідомлення про загибель людей - як мирних громадян, так і співробітників силових структур. За даними ООН, загальне число жертв перевищило 9000 осіб. Сирійська влада заявляє, що в зіткненнях з озброєною опозицією загинули більше 2,5 тисяч військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів Сирії, проти яких діють добре озброєні бойовики, а число жертв серед мирного населення перевищила 3,2 тисячі осіб.

Раніше генсек ООН Пан Гі Мун заявив, що організація планує найближчим часом збільшити чисельність спостерігачів до 30 чоловік. !zn

Читайте також:

МЗС перевіряє «український слід» в поставках зброї для Сирії


Сирія готова прийняти спостерігачів Радбезу ООН

Сирійська опозиція заявляє про порушення перемир'я владою

Клінтон звинуватила Росію в тому, що Асад ще при владі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі