Україна має намір переоснастити армію сучасним озброєнням протягом 10 років

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Протягом найближчих 10 років українську армію хочуть переоснастити сучасним озброєнням, а також впровадити енергозберігаючі технології, у тому числі встановити в кожному військовому містечку або на окремому об'єкті лічильники електроенергії, водопостачання, тепла і газу.

Одним з ключових пріоритетів української влади у сфері оборонної політики України є модернізація армії, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв.

"Протягом найближчих 10 років необхідно переоснастити армію сучасним озброєнням. В умовах дефіциту державних коштів важливо не тільки докладати зусиль для значного збільшення фінансування переозброєння, а й підвищувати ефективність використання державних коштів", - цитує слова Клюєва прес-служба РНБО.

Як приклад він навів необхідність широкого впровадження енергозберігаючих технологій, у тому числі встановлення в кожному військовому містечку або на окремому об'єкті лічильників електроенергії, водопостачання, тепла і газу.

Окрім того, на думку Клюєва, важливо прискорити звільнення Збройних сил від надлишкового майна, що вимагає постійних додаткових витрат на його утримання, зокрема, непридатних до використання озброєння і боєприпасів. Секретар РНБО повідомив, що тільки на охорону подібних об'єктів постійно залучаються тисячі військовослужбовців.

За словами Клюєва, для серйозного розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу важливим є поліпшення координації та взаємодії всіх його складових. Мова йде про Міноборони, яке має відповідати за військово-технічне співробітництво, Службу експертного контролю, що здійснює контроль за дотриманням інтересів України та її міжнародних зобов'язань, "Укрспецекспорт" та інших спеціальних експортерів, а також про державний концерн "Укроборонпром" та інших вітчизняних виробників.

Секретар РНБО підкреслив, що перехід від річного оборонного замовлення на трирічне дозволить більш системно й ефективно виконувати програму переозброєння ЗС.

Він повідомив, що зараз переглядаються перспективи низки проектів зі створення новітніх систем озброєння, уточнюється реалістичність їхньої реалізації, терміни, зіставляються необхідні ресурси і реальні можливості держави. За словами Клюєва, важливо прискорити розвиток засобів зв'язку та автоматизації управління військами, впровадження сучасних засобів навігації, вітчизняних комплексів дальнього радіолокаційного виявлення і інших високотехнологічних систем озброєння. !zn

Читайте також:

Клюєв бере тривалу відпустку - керувати штабом ПР

РНБО відверто перетворюють на виборчий штаб Партії регіонів, - Безсмертний

Навесні до армії підуть 21,4 тис. осіб

Міністр оборони пообіцяв контрактну армію до 2017 року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі